DEVENTER – Het zal in de ogen van “avondmensen” klinken als een nachtmerrie maar Jeroen Schoppema draait er zijn hand niet voor om. Al 25 jaar lang komt hij 5 dagen per week om 5 uur ‘s ochtends zijn bed uit om klokslag zes uur in de radiostudio te zijn en te starten met zijn populaire Drtv ochtendshow “Schoppema schopt je je bed uit”. Een bijzondere prestatie die uiteraard niet ongemerkt voorbij mag gaan. 

Op 08 februari 1996 begon Jeroen Schoppema de ochtendshow op Deventer FM. “Er waren destijds maar 5 Hilversumse zenders in de ether, en 4 commerciële radiostations via de kabel, dus het aanbod was vrij laag”, aldus Jeroen.

Er was weinig concurrentie en met de lokale omroep voor Deventer trokken we gemiddeld 15.000 luisteraars per dag. De jingles moesten we nog in starten met een cassettebandje en de muziek kwam van CD.

Iedere doordeweekse ochtend gaat de wekker om 05.00 uur, maar dat deert de radiofiel niet. Radio is het mooiste en snelste medium dat er is. Staat er een file, dan hoor je dat direct als eerste op de radio

In de afgelopen 25 jaar heeft Jeroen menig BN-er in zijn radioshow gehad, van Gerard Joling tot Ivo Niehe en van Radio 10 DJ Gerard Ekdom tot de ochtend DJ’s van NPO radio 2.

In het radiolandschap van heden ten dagen is het vechten om iedere luisteraar. Luisteraars willen geïnformeerd worden, het liefst lokaal, en met lekkere muziek de dag beginnen. En dat weet Schoppema iedere ochtend wel te bereiken.

Felicitaties
Via Twitter kreeg Schoppema een aantal felicitaties van vakgenoten. 25 jaar ochtendshow is niet niks.

Meest gênante radiomoment?
Ik draaide nog niet zo lang in de vroege ochtend en na een week was het even moeizaam om zo vroeg in de ochtend wakker te blijven. Ik draaide een vinyl plaatje en tijdens de plaat viel ik in slaap met de koptelefoon op en werd wakker van het gekraak van de plaat, die al minstens 5 minuten was afgelopen, en aan het einde in de groef bleef hangen. Te erg.

Hoe lang ga je nog door?
“Net zo lang tot het leuk blijft en je luisteraars hebt in de ochtend en het vroege opstaan niet gaat tegenstaan, anders doe ik wel een programma in de avond”, aldus Jeroen

Luister iedere werkdag van 06.00 – 09.00 uur naar Schoppema schopt je je bed uit op Deventer radio via 107.3 FM ether of via de Tunein app.

Vorig artikelAchttien nieuwe COVID-19 besmettingen in de gemeente Deventer
Volgend artikelGroene containers worden even niet geleegd