LETTELE – Vorig jaar heeft de coöperatie Land van Ons 4 hectare landbouwgrond gekocht in Lettele. Het perceel ligt ten oosten van Lettele en grenst aan de Schooldijk. Het gebied wordt momenteel heringericht en daarmee geschikt gemaakt voor duurzaam en natuurrijk beheer. Voor dit herstel van landschap en bodem werkt LvO samen met onder meer De Melkbrouwerij uit Lettele en de Vlinderstichting.

De winter is dé geschikte periode om struiken en bomen te gaan planten. Er komt groenaanplant langs drie zijden van perceel. Langs de weg aan de oostkant komt er een gemengde haag met o.a. meidoorns en hazelaars. Aan de noordkant een houtsingel van 250 meter met een mix van grote bomen als eik, kastanje en linde en kleinere struiken als meidoorn, hazelaar en vogelkers. En een lint van 37 knotwilgen langs de sloot aan de zuidkant.

De belangstelling, op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari, om mee te helpen aanplanten was groot. Vanwege de coronamaatregelen konden er op beide dagen helaas slechts (maximaal) 11 vrijwilligers komen helpen, die ook nog eens uit de directe omgeving moesten komen, in duo’s, Uiteraard werd er ook gezorgd voor catering.

Land van Ons is een landelijk opererende coöperatie met inmiddels meer dan 10.000 deelnemers die ieder minimaal € 20,- hebben ingelegd. Land van Ons verwerft met het ingelegde kapitaal (landbouw)gronden. Daarna wordt gewerkt aan duurzaam beheer door het herstel van het landschap en de biodiversiteit. Kijk voor meer informatie op www.landvanons.nl.

Vorig artikel1 februari: Klimaatactie ‘Ogen op Deventer’
Volgend artikelDinsdag in Opsporing Verzocht: beelden verdachten vuurwerkbom Deventer