DIEPENVEEN – Het zijn dan wel sombere tijden, maar met een potje tennis vergeet je dat even. Je mag niet met zijn viertjes en in het clubhuis heerst een rare stilte; op de baan wordt gerend, gemopperd, maar vooral gelachen. Na de “ strijd”, bezweet en al dan niet met gevoelige spiertjes naar huis! Voldaan; wat mooi dat dit kan!

Natuurlijk had de club andere ideeën, maar wie niet? Jammer dat er zo weinig mag, maar meer heb je niet nodig en er kan nog zoveel. Het bestuur heeft de club positief in beweging gehouden. Er meldden zich 40 nieuwe leden aan waaronder veel jongeren en er vertrokken er ook een paar, door verhuizing of leeftijd. Eén lid, een “jonge” dame van 84, haakte af met een zucht van teleurstelling: ze had 45 jaar genoten van het spelletje, maar haar linkerknie werkte niet meer zo goed. Zo zie je maar dat je heel lang kunt genieten. De club ziet de toekomst zonnig tegemoet. Het ledenbestand groeit en we zien graag nog wat meer leden! Voor nieuwe leden gelden welkomstvoordelen. Die voordelen zijn op onze site te vinden www.schapekolk.nl

De Schapekolk heeft sportieve contacten met de 3 basisscholen in de directe omgeving. De jeugd krijgt de gelegenheid om onder leiding te spelen. (Het is zo belangrijk om even niet te gamen). Rennen met je vriendjes geeft plezier en is goed voor je lijf.

We blijven positief en zijn ook klaar voor de competitie en als straks het o zo fijne clubhuis weer open kan, dan wordt het nog gezelliger. Gedurende de wintertijd zijn de gravelbanen goed onderhanden genomen. Dit betekent dat de afwatering na een plensbui is verbeterd en dat de toplaag van het ouderwetse, maar heerlijke gravel, het spel ten goede komt. Genieten dus.

Binnen de vereniging is er niet alleen een sfeer van lekker tennissen maar ook van: Samen-de schouders-eronder. Na een verzoek van het bestuur om je als vrijwilliger te melden om te klussen bij het onderhoud van het clubhuis liep het storm! Met dit aantal klussers kun je in één week heel Wimbledon opknappen!

Leuke sport. Tennissen. Sla een balletje mee, blijf fit en vergeet even het sombere van dit moment!

Voor meer informatie zie onze site: www.schapekolk.nl