DEVENTER – Het is dit jaar alweer 76 jaar geleden dat Deventer en Nederland werd bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. Net als vorig jaar zijn er een hoop activiteiten die door de wereldwijde pandemie geen doorgang vinden. Bevrijdingsdag is een dag die wij nooit mogen vergeten en helemaal niet in deze tijd, waarin we zelf ervaren wat ‘beperkte’ vrijheid met ons doet.

De Veluwse Vlaggen Industrie heeft daarom een actie in het leven geroepen ‘vlaggen voor vrijheid’. Juist nu de maatschappelijke betrokkenheid groot is en we als samenleving naar elkaar toe trekken willen we graag maatschappelijke hulp en respect met elkaar combineren. Van elke verkochte vlag zal een deel naar het Rode Kruis afdeling Deventer gaan.

Het doel van de actie ‘vlaggen voor vrijheid’ is om in Deventer, in de periode van 10 april t/m 5 mei, zoveel mogelijk de unieke bevrijdingsvlag uit te hangen. Op deze manier kunnen we toch extra stil staan bij de bevrijding van Deventer en Nederland.

De speciale vlaggen kun je bestellen via https://www.vlaggen.com/p/vlag-bevrijding-deventer/ Zo gedenk je onze helden van vroeger en steun je die van nu.”

Speciaal voor deze actie worden 2 x per week afhaal momenten georganiseerd op het Pothoofd aan de kade naast de Wilhelminabrug.