DEVENTER – Al een maand lang draait het als een tierelier, het kunstwerk in de twee vitrines van de draaideur van het Deventer Ziekenhuis. Bij elk bezoek wordt als het ware de natuur mee naar binnen genomen. En wat is een mooiere plek hiervoor dan het ziekenhuis. Een plek, die zeker in deze tijd, wel wat verwondering, verstrooiing en lichtheid voor bezoekers, patiënten en medewerkers kan gebruiken.

In de vitrines van de draaideur staat een tak en hangt een mobile met afbeeldingen van zaden, bladeren, takjes bloemen. De bodem is bedekt met zaden van de esdoorn en van de johannesbroodboom. De vorm doet denken aan een boom met bladeren, zacht meebewegend met het draaien van de deur. Mens en natuur draaien samen naar binnen.

Roelie Zanting en Erwin Zijlstra (Visualsbynature) zijn door de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis gevraagd om een kunstwerk te maken die een jaar lang de ingang van het ziekenhuis zal verfraaien. Daar hoefden ze niet lang over na te denken. Deze plek sluit heel mooi aan bij de wens van Visualsbynature om de natuur meer naar binnen te brengen in onze leefomgeving. Het is een kleurrijk en vrolijk geheel geworden.

Een medewerker van het Deventer Ziekenhuis gaf deze reactie: ‘Ik word heel blij als ik weer het ziekenhuis binnen loop om te werken, wat een mooi kunstwerk, zo speels, zo zonnig.’

Een patiënt schreef: ‘Prachtig werk in de draaideuren, je stapt een ziekenhuis binnen en je voelt een begin van de lente.’ Visualsbynature wordt sinds eind 2019 gevormd door vormgever Roelie Zanting en fotograaf Erwin Zijlstra. Ze geloven dat de natuur belangrijk is voor ons welzijn en maken deze belangrijk door bladeren, zaden, grassen en meer te gebruiken als onderwerp van hun visuals. Hun visuals vinden hun weg in huiskamers, kantoren en nu in het Deventer Ziekenhuis.

Vorig artikelANWB Automaatje Deventer zoekt vrijwilligers
Volgend artikelAftrap Go Ahead Eagles – Roda JC twee uur eerder