dinsdag, 23 april 2024
FOTO: Bibliotheek Deventer

Eerste geslaagde editie Deventer Denkt Mee Festival (video)

FOTO: Bibliotheek Deventer

DEVENTER – Het eerste Deventer Denkt Mee Festival werd afgelopen zaterdag live uitgezonden vanuit de Bibliotheek Deventer!

De Bibliotheek blikt terug op een geslaagde eerste editie van het festival. In de aanloop naar het Deventer Denkt Mee Festival werden aan verschillende Deventenaren gevraagd hoe hun ideale Deventer eruit zou zien. De reacties stroomden binnen! Meer dan 300 reacties werden ontvangen van enthousiaste inwoners. Ze kwamen vanuit de gehele gemeente, van Bathmen tot Diepenveen, van Schalkhaar tot de binnenstad van Deventer. Deze reacties waren de basis voor het programma van het festival. Er kwamen vooral drie thema’s naar voren: woningen, duurzaamheid en leefbaarheid.

Gemeenteraadsleden Henk Groothuis (CDA), Anke Hamstra (PvdA) en Koen Boswinkel (GroenLinks) bogen zich over alle binnengekomen reacties. De raadsleden selecteerden individueel een idee dat ze verder willen brengen, zoals een zwemgedeelte in de IJssel. Ook in gezamenlijkheid nemen zij iets mee naar de raad. “Aan het eind van de avond waren we het er met z’n drieën over eens dat we veel meer moeten doen voor jongeren in Deventer, zoals voldoende studenten- en starterswoningen en genoeg plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten”, vertelt Koen Boswinkel aan Deventer Bibliotheek.

Naast de raadsleden die aan de slag gingen met alle ingestuurde reacties, stonden er aan de talkshowtafel twee thema’s centraal in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen: stemmen in coronatijd en de kloof tussen politiek Den-Haag en Deventer. Er schoven verschillende lokale gasten aan om het gesprek met gastheer Özcan Akyol aan te gaan. Zo waren voormalig Tweede Kamerlid Keklik Yücel, WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes, Saxion-student David Molleman en onze burgemeester Ron König aanwezig.  

Het programma werd verder aangevuld met lokaal talent! De muziek werd verzorgd door Vera Bon, las Pieter van Breevoort een column voor en maakte sneltekenaar Fransje Immink tekeningen van de hele avond! 

Hoe gaan we nu verder?
Alle 300 reacties werden door de Bibliotheek aan de raadsleden overhandigd. Heb jij een idee ingeleverd waarover je nog eens van gedachten wil wisselen met de raadsleden? Neem dan contact op met de raadsgriffie via het e-mailadres griffie@deventer.nl of telefoonnummer 0570 – 69 32 32.  

De Bibliotheek Deventer gaat dit jaar aan de slag met één van de thema’s uit de reacties: duurzaamheid. Houd de programmering van de bibliotheek in de gaten via de website www.bibliotheekdeventer.nl/agenda of op de social media kanalen om op de hoogte te blijven.   

Kortom, een veelbelovende start voor het Deventer Denkt Mee-traject met mooie reacties uit de gemeente. Denk aan een nieuwe tribune voor Go Ahead Eagles, een voedselbos en een nieuwe brug over de IJssel. De Bibliotheek heeft aangetoond dat het een lijntje kan zijn tussen de inwoner en de lokale politiek.

Terug kijken
Wil jij het Deventer Denkt Mee Festival nog een keer terug kijken? Dat kan vanaf dinsdag 2 maart hier op het YouTube kanaal van Bibliotheek Deventer. 

Vorig artikelBuurtbus Lettele gaat eindelijk weer van start
Volgend artikelBezoek aan de Fanstore GA Eagles weer mogelijk op afspraak
error: Content is beschermd!!!