SCHALKHAAR – Schalkhaar krijgt een eigen legaal commercieel radiostation: Radio Schalkhaar AM. De luisteraar bepaalt welke muziek er gedraaid wordt. De eerste testuitzending met non-stop muziek is gepland op vrijdag 19 maart. De initiatiefnemers hebben hiervoor toestemming gekregen van Het Commissariaat voor de Media. Inmiddels heeft het Agentschap Telecom een frequentie toegewezen: de oude radio 3 frequentie 675 KHz (op de middengolf).

Bij voldoende belangstelling zal dit worden uitgebreid met DAB+ en mogelijk in de toekomst ook nog met FM. Op de website www.schalkhaar-am.nl (daar is ook meer informatie te vinden) staat inmiddels een poll, waarmee de luisteraars hun muzikale voorkeur kunnen doorgeven. Op termijn, waarschijnlijk vanaf eind dit jaar, zijn nieuwe programmamakers welkom. Ze moeten daartoe wel over een eigen studio beschikken.

Vorig artikelKomende vrijdag en zaterdag gratis compost ophalen in Deventer
Volgend artikelJan Jette Donker vertrekt als directeur bij Het Groenbedrijf