DEVENTER – In de week voor Pasen, organiseert het team van #nietalleen: ‘Stilstaan en wandelen op de kruisweg van Jezus’. De wandeling is gebaseerd op zogenaamde kruiswegstaties in de kerk. Dat zijn schilderijtjes van gekleurd emaille, gemaakt door kunstenaar Loek Lafeber.  Ze verbeelden de lijdensweg van Jezus.

Tijdens de wandeling wordt gevraagd om op zeven plekken een bijbeltekst te lezen die past  bij een bepaalde ‘statie’. Dan volgt een vraag om over na te denken tijdens het lopen naar de volgende stop. Je kunt de wandeling alleen doen of met z’n tweeën. Het is niet nodig om het lijdensverhaal al te kennen.

De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. Het laatste stuk voert DOOR de kerk: langs de staties en dan naar het grote kruis dat daar hangt. U kunt daar een kaarsje aansteken of bidden.

De mensen van #nietalleen zijn in de kerk. Bij hen kun je een routebeschrijving krijgen. Meld je bij hen! De kerk is maandag tot en met vrijdag open vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur. De ingang is onder de toren op het Mariënburgplein.

Vorig artikelEen buitengewone editie van de Matthäus Passion in de Bergkerk
Volgend artikelVan Wijnen Deventer viert 100-jarig bestaan