DEVENTER – De plek van de oude schoolgebouwen op de Van Hetenlocatie in Keizerslanden verandert de komende jaren in een bruisende plek. Er komen nieuwe woningen en functies voor de buurt. De gemeente heeft een ontwikkelingsperspectief gemaakt, dat dient als basis voor deze ontwikkelingen. Dit legt het college van B&W voor aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad deze keuze bevestigt, betekent dit dat de oude schoolgebouwen en gymzalen aan de Van Hetenstraat en Dorrestraat plaatsmaken voor woningen.

Voor de herontwikkeling van de Van Hetenlocatie zijn verschillende varianten onderzocht, waaronder verkoop, transformatie en sloop van de huidige gebouwen. Vrijwel alle panden worden gesloopt voor nieuwbouw. Voor het schoolgebouw, Van Hetenstraat 59, werkt de gemeente twee opties verder uit. In de eerste variant komen er woningen in het bestaande pand. De andere optie is sloop van het pand, waardoor er ruimte komt voor de bouw van stadswoningen.

Wethouder Wonen Rob de Geest: “Deze plannen dragen bij aan de ontwikkeling van Keizerslanden, maar ook aan de woningbouwopgave van heel Deventer. Dat is belangrijk, want er zijn de komende tien jaar zeker 5.000 nieuwe woningen nodig. Dit ontwikkelperspectief combineert nieuwe woningen met belangrijke functies voor de buurt. Daarmee is de ontwikkeling echt waardevol.”

De oude schoolgebouwen zijn nu nog tijdelijk in gebruik door verschillende partijen. Zo zijn er atelierruimtes en oefenen de Jeugdmusical en de Circusschool in de panden. De gemeente is in overleg met de tijdelijke gebruikers, die zelf op zoek gaan naar een andere locatie. Er is afgesproken dat Cambio een plek houdt in de buurt, hier wordt rekening mee gehouden in de herontwikkeling.

Vorig artikelVan Wijnen Deventer viert 100-jarig bestaan
Volgend artikelInspraak windverkenning bij gemeenteraad