DEVENTER – Deventer is een waardevolle uitvaartonderneming rijker: De Hanze Uitvaartzorg. Voormalig badmeester Alexander IJsendorn waagt de sprong in het diepe. Ruim 8 jaar werkt hij in de uitvaartbranche, maar sinds kort maakt hij uitvaarten mooier, eerlijker en persoonlijker. Alexander: “Ik ervaar het als een groot voorrecht er te mogen zijn voor mensen die net een dierbare hebben verloren.”

Al vroeg heeft de Deventenaar grote belangstelling voor de uitvaartwereld. “Als kleine jongen al was ik gefascineerd door een uitvaartstoet: het was plechtig en maakte me nieuwsgierig naar alles eromheen.”

“In 2012 ontmoette ik Herman Bakker, een inspirerende man. Hij had zelf ook ooit de overstap gemaakt en was tot grote steun. Hij voelde emoties feilloos aan. Ik dacht: ‘’Dat wil ik ook!’’ Een betere leermeester kon ik me niet wensen.”

“Na een aantal jaar ging Herman met pensioen en verkocht zijn bedrijf. Bij mij ontstond het sluimerend verlangen zelfstandig ondernemer te worden. Nu kan ik veel meer persoonlijke aandacht geven: een vertrouwd aanspreekpunt voor de familie, van de complete voorbereiding tot ver na de uitvaart. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid.”

Op onwerkelijke momenten, als alles tot in detail geregeld moet worden, hoort en ziet de ervaren uitvaartleider wat men eigenlijk wil zeggen, ook tussen de regels door: “Een huiskamer vol verdrietige mensen vraagt om bescheidenheid en oprechte aandacht. Alleen dan creëer je een waardevol afscheid; rustig, ongedwongen, met ruimte voor ideeën. Een stapje extra om iets moois te creëren, is vanzelfsprekend. Die waardering krijg ik telkens terug.”

De Hanze Uitvaartzorg is er voor iedereen, dag en nacht. “Als middenin de nacht mijn telefoon gaat is het bijzonder door een stil Deventer te rijden. Toen ik met een familie rondom een zojuist gesloten uitvaartkist zat, voerden we een prachtig gesprek. Daar komen bijzondere uitvaarten uit voort: zo vond het afscheid van een geliefd voetbalvrijwilliger plaats in de kantine. Bij het uitgedragen stonden aanwezigen met beugelflesjes in een meterslange erehaag. Alleen al het geluid van openende beugeltjes bezorgde me kippenvel; dat typeert de kern van mijn begeleiding: er is heel veel mogelijk. Ik nodig mensen uit daarnaar te vragen en denk actief met ze mee.”

Ongeacht uw uitvaartverzekering, u kunt altijd bij De Hanze Uitvaartzorg terecht. “U bent echt niet verplicht het telefoonnummer op de uitvaartpolis te bellen. Liever kiest u iemand bij wie u zich vertrouwd en op uw gemak voelt.”

Wilt u Alexander eens ontmoeten? Een vrijblijvende afspraak is onderdeel van zijn dienstverlening. Of kijk op www.dehanzeuitvaartzorg.nl