DEVENTER – Burgemeester Ron König en strategisch manager GGD IJsselland Margreet Algera openden vandaag, vrijdag 9 april, de vaccinatielocatie in Deventer. In aanwezigheid van commissaris van de Koning Andries Heidema onthulden zij de namen van vier Deventer kunstenaars die tijdelijk in deze locatie exposeren.

FOTO: GGD IJsselland

GGD IJsselland opende op 8 en 9 april drie nieuwe vaccinatielocaties in Deventer, Dalfsen en Kampen. Vanaf maandag 12 april vaccineert GGD IJsselland op deze drie en de bestaande twee vaccinatielocaties in Zwolle en Hardenberg. Zodra er voldoende vaccins zijn, worden in de vijf vaccinatielocaties in totaal 45.000 prikken per week gezet. Voora alle locaties zijn lokale kunstenaars gevraagd kunst tentoon te stellen. Mensen die een uitnodiging voor de vaccinatie krijgen, kunnen zelf kiezen bij welke locatie zij de afspraak maken. Dat kan ook buiten de eigen GGD-regio.

Commissaris van de Koning Andries Heidema: “We gaan nu echt meters maken met vaccineren dankzij deze nieuwe locaties. Ik wil vooral mijn enorme waardering en respect uitspreken voor het werk van de GGD hierbij. En in het bijzonder richting alle medewerkers die massaal mensen testen en vaccineren. Met hart en ziel zetten zij zich in om ons als samenleving uit deze pandemie te leiden. Een megaklus! Dank jullie wel!”

Burgemeester König van Deventer: “Ik vind het goed nieuws dat GGD IJsselland aanstaande maandag start met vaccineren hier in Deventer. Voor de inwoners van Deventer en omstreken is het fijn dat zij niet ver hoeven te reizen om hun vaccinatie te krijgen. Dit is een belangrijke stap in de bestrijding van het coronavirus.” (Bron: GGD IJsselland)