DEVENTER – Het sportkennismakingsprogramma Sportstars start in april. Sportstars is een initiatief van verschillende sportverenigingen uit de gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer om kinderen kennis te laten maken met nieuwe sporten.

In vier weken tijd leren kinderen van het basisonderwijs een nieuwe sport en sportvereniging kennen. De trainers van de sportverenigingen brengen de kinderen de eerste kneepjes van de sport bij. Tijdens een Sportstars training kan iedereen op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Het gaat tenslotte om de kennismaking en het ontdekken van de sport die bij je past.

In april starten de Sportstars sportblokken, uiteraard met in achtneming van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Het mooie weer komt er weer aan, dus er staan een aantal leuke buitensporten op het programma. De kinderen kunnen kennismaken met atletiek bij AV Daventria, het zand op gaan met beachhandbal bij DSC Diepenveen of tennis en de wat nieuwe sport padel uitproberen bij TPC Colmschate. Deelname aan alle sportblokken is ook toegestaan.

Kijk voor meer informatie over het programma en inschrijven op het sportplatform van Deventer www.sportindeventer.nl/sportstars.

Naast eerder genoemde sporten kun je komende maanden bijvoorbeeld ook gaan honkballen, bootcampen en hockeyen.

Vorig artikelKinderen basisschool De Kleine Planeet ontwerpen ‘klimaatproof’ schoolplein
Volgend artikelNostalgische kapperswinkel in Diepenveen verdwijnt