DEVENTER – Vanwege de beperkingen door het coronavirus zijn de vrijwilligers van het project Match & Connect cruciaal voor nieuwkomers in Deventer. Zo hebben de nieuwkomers toch sociale contacten en vinden ze hun weg in de stad. Daarom wordt in mei 2021 een nieuwe ronde van drie trainingen gegeven aan Deventenaren die dit belangrijke vrijwilligerswerk willen doen. Vooral extra mannelijke vrijwilligers zijn erg welkom.

Coronavirus maakt vrijwilligers Match & Connect nog belangrijker

Match & Connect – een project van Humanitas en stichting Present  – brengt Deventenaren en jonge vluchtelingen of vluchtelingengezinnen met elkaar in contact. Het doel is dat de Deventenaren de nieuwkomers wegwijs maken in de stad, helpen de Nederlandse taal en cultuur beter te begrijpen en simpelweg contact met elkaar hebben. Dat gaat informeel, bijvoorbeeld door samen te wandelen, te eten, te helpen met een sollicitatiebrief of schoolopdrachten. Zo zijn in circa twee jaar tijd al tientallen Deventenaren en vluchtelingen(gezinnen) aan elkaar gekoppeld. Het coronavirus maakt de vrijwilligers die dit werk doen nog belangrijker. Nu het sociale leven op een laag pitje staat, zorgen met name de vrijwilligers voor sociale contacten voor de nieuwkomers en vinden ze alsnog hun weg in Deventer.

Training in mei voor nieuwe vrijwilligers
Extra vrijwilligers voor Match & Connect blijven nodig. Humanitas en stichting Present houden daarom een nieuwe ronde trainingen voor Deventenaren die dit vrijwilligerswerk willen doen. Deze trainingen zijn op 12 mei, 20 mei en 27 mei 2021. De locatie is aan de H.G. Gooszenstraat 10 in Deventer. Inloop vanaf 19.00 uur, de training duurt van 19.15 uur tot 21.15 uur. Als de coronamaatregelen dan nog niet zijn versoepeld, wordt de training online gegeven.

Humanitas en stichting Present hopen vooral dat mannen uit Deventer zich hiervoor opgeven, want er zijn met name jonge, mannelijke nieuwkomers die graag contact hebben met een man.

Meer informatie en opgeven voor training

Opgeven voor deze training kan bij Petra de Vries (stichting Present, petra.de.vries@presentdeventer.nl of 06-40263404) en Anna Claudia Wellner (Humanitas, a.wellner@humanitas.nl of 06-12738254). Wie eerst meer informatie wil, kan ook contact opnemen met Petra of Anna Claudia. Meer informatie staat ook op https://stichtingpresent.nl/deventer/matchconnect/

Vorig artikelAnytime fitness Deventer is buitengewoon open!
Volgend artikelGodebaldpark in Keizerslanden officieel geopend