SALLAND – Ontdek Salland in 1 dag: vier restaurants binnen een cirkel van 25 km hebben een (auto)tour uitgezet door het schitterende Salland.

Dit jaar is het aspergeseizoen laat begonnen. Door de kou in april groeiden de witte stengels langzaam. Dat lijkt niet goed, maar zoals zoveel in de wereld van lekker eten is “slow” juist goed. Geniet dus juist nú van deze koningin der groenten. Want onherroepelijk is het 21 juni weer gedaan en laten de aspergekwekers hun planten doorschieten en rusten voor het volgende jaar.

Als je naast het proeven van asperges ook nog eens langs alle highlights van Salland geleid wordt… Van de weidsheid van het IJssellandschap, langs adellijke kastelen en de schoonheid van het heidelandschap op de Sallandse Heuvelrug.

Kijk op www.aspergediner.nl wat de 4 restaurants in Salland hebben ontwikkeld om de asperge in al zijn facetten te laten proeven. Dit kan nog tot en met 24 mei.

Vorig artikelHemelvaart Parelroute fietstocht, fietsen langs de mooiste pareltjes
Volgend artikelColumn Mikal Stet: Genoeg is genoeg