Al jaren houd ik onbewust een boycot tegen Amazon. U weet wel, het bedrijf van meneer Bezos. Persoonlijk vermogen van 64 miljard dollar. Bezos, die zijn personeel uitzuigt, belasting ontduikt en de vakbonden steeds met dure advocaten en rechtszaken buiten de magazijndeuren weet te houden en weinig toevoegt aan de maatschappij, behalve dat hij zo goedkoop mogelijk spullen verkoopt. Fijn voor de consument, maar ten koste van de menselijk maat. Ik heb die man nooit echt vertrouwd. Als het zo goedkoop kan, dan moet het ten koste van iets gaan. Voor mijn gevoel klopte het niet. Dan maar naar Bol. Ook niet al te vriendelijk (keihard) voor het personeel op de werkvloer, maar goed, in ieder geval blijft het geld in Nederland. Ten minste, dat denk ik dan.

Bedrijven die data gestuurd zijn. Wat is er mis met mensen gestuurd? Is dat geen verdienmodel voor de langere termijn? Waarom krijgt de één alles en de ander bijna niks? Wie heeft dat bedacht? Stug ga ik door met mijn boycot van Amazon en winkel het liefst fysiek. Nooit en te never ga ik de zakken van deze man vullen. Het bedrijf dat winkels wegconcurreert en hiermee het dagelijks leven uit de straat haalt. “Hé hallo, goedemorgen hoe gaat het ermee, lang niet gezien” verdwijnt voor je er erg in hebt. Sociaal contact. Het zal ze waarschijnlijk allemaal een worst wezen. Een Hollandse HEMA rookworst in mijn geval. Gekocht om de hoek.

stetsproducties.nl/

Vorig artikel4 restaurants organiseren Aspergetour door Salland
Volgend artikelBuurtteam Deventer zet groene daken actie op