DEVENTER – Leah Corsmit uit Deventer is één van de twee finalisten om Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken te worden. De studente wil jongeren eindelijk een échte stem geven in ‘het verre’ Brussel. Vandaag de dag voelt een groot deel van de Nederlandse jongeren zich ongehoord in de politiek, dat moet en kan anders! ‘Deze ondervertegenwoordiging van jongeren wil ik tegengaan als jongerenvertegenwoordiger’, aldus Leah. Als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken vorm je enerzijds de brug tussen jongeren en nationale en internationale beleidsmakers, om ervoor te zorgen dat de stem van jongeren gehoord en serieus genomen wordt. Anderzijds is het je taak om jongeren voor te lichten over wat de Europese Unie (EU) is en doet, dit doormiddel van het geven van gastlessen en het organiseren van evenementen.

Leah legt uit: ‘Als ik de kans krijg om de functie van jongerenvertegenwoordiger te bekleden, wil ik mij inzetten voor toegankelijkheid, verbinding en onderwijs. De EU moet toegankelijker worden voor jongeren, om te zorgen dat zij ook echt de ‘verbinding met’ voelen, zodat Brussel meer wordt dan een ver-van-je-bed-show. Ik wil jongeren dichterbij de EU brengen, en andersom.’

Ook kan er nog veel gewonnen worden op het terrein van onderwijs. Het is best wel gek dat je als jongere weinig hoort van of leert over de EU, terwijl een groot deel van de wetgeving en de beslissingen die in ons land gemaakt worden daar vandaan komen. ‘Ik wil jongeren ervan overtuigen dat onze mening er echt toe doet en dat het nooit te vroeg is om je stem te laten horen. Het is tijd dat jongeren serieus genomen worden en daar ga ik mij voor de volle 100% voor inzetten.’

Iedereen tot 29 jaar kan stemmen op Leah vanaf donderdag 20 mei 9.00 uur tot donderdag 27 mei 20.30 uur, via https://stem.njr.nl/.

Vorig artikelGo Ahead Eagles presenteert nieuwe paarse uitshirts
Volgend artikelProgramma KleintjeSchalkhaarLife! is bekend