DEVENTER – Op 1 juli 2021 – aan de vooravond van het seizoen 2021/2022 – is het exact vijftig jaar geleden dat de clubgeschiedenis van Go Ahead en belangrijke wending nam toen prof- en amateurtak onafhankelijk van elkaar verder gingen. Om de verse scheiding met de amateurtak luister bij te zetten, werd in 1971 ‘Eagles’ toegevoegd aan de clubnaam van de profs en werd besloten tot een ingrijpende clubkleurwijziging: van rood-geel naar paars. Het is een jubileum dat Go Ahead Eagles niet viert, maar waar de club wel op een speciale manier bij stilstaat. Begin maart legde Go Ahead Eagles zijn supporters daarom drie keuzes voor bij het bepalen van het nieuwe, paarse uitshirt voor seizoen 2021/2022. Centrale vraag daarbij was: gaat de voorkeur uit naar de moderne twist of blijft de club de jaren ’70 trouw?

Er werd massaal gestemd op de drie potentiële uitshirts, gedragen door de spelers Sam Beukema (optie A), Luuk Brouwers (optie B) en Julliani Eersteling (optie C). Uiteindelijk viel de keuze van de supporters op optie A, waarmee de club de jaren ’70 trouw blijft. Het paarse shirt, waarin Go Ahead Eagles volgend seizoen zijn uitwedstrijden speelt, werd vorige week ook door de spelers gedragen tijdens het uitduel met Excelsior en is nu in de voorverkoop.

Vorig artikelNatuurrondje Nieuwe Plantsoen op zondag 23 mei
Volgend artikelDeventerse Leah in de race om jongeren te vertegenwoordigen in Europa