DEVENTER – Speeltuin De Zandweerd en Bewonersvereniging Zandweerd zijn op dit moment bezig met het opzetten van een project voor elektrische deelauto’s in de wijk Zandweerd. Op woensdag 26 mei is de 2e online bijeenkomst, waarin concrete plannen worden gemaakt voor het starten van het project.

Beide verenigingen bemerkten een behoefte in de wijk Zandweerd om de (tweede) eigen auto te vervangen door een gezamenlijke deelauto. Daarnaast scheelt het natuurlijk parkeerruimte en past het gezamenlijk elektrisch rijden binnen de ambitie om CO2 uitstoot te verminderen. Een onderwerp dat ook het Duurzaamheidsteam in de wijk een warm hart toedraagt. Rondom de bandenspeeltuin en de nog te bouwen nieuwbouwwijk De Tuinen van Zandweerd is op dit moment de meest concrete vraag. Ook Centraal Wonen, waar reeds een deelautoproject is, overweegt om over te stappen naar een elektrische deelauto.

Op woensdag 7 april heeft de 1e online sessie plaatsgevonden. In de bijeenkomst, die door bijna 40  deelnemers is bezocht, zijn aan de hand van 3 scenario’s ideeën opgedaan over hoe het project er concreet uit kan zien. Dit blijkt sterk afhankelijk te zijn van de behoefte van de gebruikers, en het aantal kilometers dat iemand wil rijden. Uit deze eerste sessie blijkt dat er voldoende vraag is om de volgende stap te zetten!

Het project wordt ook gezien door de Provincie en Gemeente, zo wordt het project ondersteund door Natuur & Milieu Overijssel en schuiven bij zowel de 1e als de 2e bijeenkomst vertegenwoordigers van de Gemeente Deventer aan.

Meedoen?

Meld je aan door een kort bericht te sturen aan coen@haqa.nl (met een q) of 06-30345993 t.a.v. Coen Verhaak.

Vorig artikelOpnieuw KlimaatAlarm in Deventer op het Grote Kerkhof
Volgend artikelCafé 1902 TV pakte uit met XXL-uitzending