zondag, 21 april 2024

Gezellige drukte in de binnenstad deze vrijdag

FOTO: MBS ter illustratie

DEVENTER – Een stralende zon, een briesje en een aangename temperatuur van 12 graden was deze vrijdagmiddag voor veel Deventenaren de reden om het centrum in te gaan. Lekker genieten van een bakje kibbeling aan de kant van de fontein of gewoon een terrasje pakken. Het was een drukke middag in het centrum.

De versoepelingen van de corona-maatregelen vallen goed in de smaak bij de Deventenaren. Het was een drukke boel op de markt, terrassen en in de winkels. Er stonden een hoop mensen in de rij om een broek of T-shirt te scoren. Ook was er genoeg animo voor de lunch of een lekker drankje op het terras. Deventenaren stonden in groepen te wachten tot de terrassen om 12 uur opengingen. Wij vroegen rond hoe de inwoners van Deventer zelf tegen deze situatie aankijken.

“Het voelt eindelijk weer een beetje als normaal”, kregen wij veel te horen op de Brink. “Wij proberen wel zoveel mogelijk afstand te houden van andere mensen, maar tegelijkertijd was het ook wel even fijn om de corona zorgen te vergeten”. De meeste mensen zijn blij dat ze weer een beetje naar buiten kunnen om dingen te ondernemen. Lekker met het gezin een patatje eten of een drankje doen.

Hoewel er een hoop positieve Deventenaren waren, spraken wij ook een aantal mensen met een kritische blik op de drukte: “Ook al is het erg fijn om weer buiten te zijn met zijn allen, moeten we heel erg oppassen. Met deze drukte denk ik dat we snel weer terug bij af zullen zijn, zeker met het mooie weer dat eraan zit te komen”.

Is het apart om in de rij te staan om een nieuw T-shirt te scoren? Veel mensen vonden van niet: “Het hoort erbij, ik ben allang blij dat ik weer kan shoppen”. De rijen voor de winkels verschilde per winkel. Bij de ene kon je zo naar binnen wandelen en bij de ander stond je misschien wel meer dan 30 minuten in de rij. Bij de terrassen was het ook een drukke boel. De terrassen waar de zon op scheen scoorde het best vanmiddag. In de schaduw was het namelijk nog vrij frisjes.

Wat deze grote drukte gaat betekenen voor eventuele verschepingen óf zelfs weer strengere maatregelen zal de toekomst moeten uitwijzen. Voor nu is het nog steeds mogelijk om een terrasje te pakken of te gaan winkelen.

Vorig artikelBuurtteam Deventer zet groene daken actie op
Volgend artikelZweefvliegtuig landt op akker op de Rielerenk in Schalkhaar
error: Content is beschermd!!!