DEVENTER – Een aantal bewoners uit de wijk Zandweerd in Deventer organiseert op woensdag 19 mei om 20.00 uur een online buurtbijeenkomst om te vertellen over een collectieve groene daken actie voor de buurt. Groene daken hebben allerlei voordelen, zowel voor het milieu en het klimaat als voor de portemonnee.

Hoe meer groene daken, hoe groter deze voordelen. Voldoende redenen voor de initiatiefnemers om een collectieve groene daken actie op te zetten waar alle inwoners van Deventer van kunnen profiteren. Stichting Buurkracht en de Ulebelt ondersteunen de buurtbewoners bij hun actie.

Verduurzaming en het groener maken van de buurt zijn onderwerpen die steeds meer leven in de wijk Zandweerd in Deventer. Een groep enthousiaste bewoners heeft daarom de krachten gebundeld om een collectieve groene dakenactie voor de buurt op te zetten. Zij hebben hiervoor verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs.

Aanmelden webinar
Aanmelden voor het webinar op woensdag 19 mei om 20.00 uur
Tijdens de online buurtbijeenkomst op woensdag 19 mei om 20.00 uur licht het buurtteam de collectieve groene daken actie toe. Ook is de geselecteerde leverancier aanwezig om verdere informatie te geven. Geïnteresseerde bewoners kunnen zich vrijblijvend aanmelden via buurkracht.nl/zandweerd. Na aanmelding wordt een mail verstuurd met daarin de link naar het webinar, er hoeft niets te worden geïnstalleerd. Tijdens het webinar kunnen bewoners meteen al hun vragen stellen en vrijblijvend een offerte aanvragen. Het buurtteam is ook bereikbaar via zandweerdstroomt@gmail.com.

Over Stichting Buurkracht 
Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 500 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Speciaal voor deze partijen heeft Stichting Buurkracht diverse aanpakken, meer informatie hierover is te vinden op http://www.stichtingbuurkracht.nl.

Vorig artikelColumn Mikal Stet: Genoeg is genoeg
Volgend artikelGezellige drukte in de binnenstad deze vrijdag