zaterdag, 20 april 2024

Nieuwe expositie bij Kunstwerkt opent op 27 mei

DEVENTER – Met ‘plakken en vlakken’ is het werk dat Wilma maakt bij Kunstwerkt goed samen te vatten. Wilma plakt doeken vol met ‘object trouvé’s zoals knopen, plaatjes uit tijdschriften, schelpen, veren, draad etc. Soms op kleur gesorteerd, soms veelkleurig, bont. Daarnaast schildert Wilma vlakken, haast Mondriaanachtig in balans en met zwart omlijnt. Daarbij moeten er altijd een of meer vlakken wit blijven, ‘zodat je nog kunt ontsnappen,’ legt Wilma uit. Het is een mooie serie geworden die goed uitkomt op de witte wanden van galerie en atelier Kunstwerkt aan de Nieuwstraat 20. De opening van de expositie is donderdag 27 mei om 16.30 uur. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden bij info@kunstwerkt.info.

Behalve bij Kunstwerkt, werkt Wilma bij de Kleurmeesters van de Parabool, de instelling waar ze ook woont. Wilma kijkt altijd uit naar de donderdag, de dag dat ze bij Kunstwerkt werkt. Ze heeft daar haar eigen plek, benodigdheden en collega’s. Wilma werkt geconcentreerd maar vindt ook het gezellig samenzijn belangrijk. Op haar initiatief worden er regelmatig eetafspraken gemaakt. Wat dat betreft was de achterliggende coronatijd voor Wilma wel moeilijk.

Atelier Kunstwerkt kon gelukkig wel openblijven tijdens de lockdown maar hun galerie mocht geen bezoekers ontvangen. Gelukkig kan dat nu weer wel. De expositie van Wilma is de eerste die opent op donderdag 27 mei om 16.30 uur. Wilt u ook het prachtige werk van Wilma bezichtigen meldt u dan aan op info@kunstwerkt.info

Vorig artikelOok bewoners Humanitas gaan fietsen met de riksja
Volgend artikelVoetbalplezier in de zomervakantie bij Go Ahead Eagles
error: Content is beschermd!!!