DEVENTER – Het is nu nog een kaal stukje grond op de hoek van de Maasstraat met de Diezestraat. Maar de bouwhekken die er staan verraden dat er iets komt. Afgelopen week was de officiële start van de bouw van 38 eengezinswoningen (allen sociale huur) die woningcorporatie Rentree hier laat bouwen. Daarmee wordt de Rivierenwijk weer een stukje mooier. Op gepaste afstand sloegen bestuurder van Rentree, de Wethouder Wonen van de gemeente Deventer, de directeur van Hegeman Bouwgroep en twee leden van het Bewoners Adviesorgaan Rentree, symbolisch en ‘coronaproof’ de eerste paal. Het is de officiële start van de bouw van de woningen die – naar verwachting – eind dit jaar klaar zijn.

Niet alleen mooier, ook duurzamer

Jaap Huibers (directeur bestuurder van Rentree) is blij met deze extra woningen. “Een thuis in Deventer, goede huisvesting tegen een betaalbare huur, dat is wat Rentree wil bieden. De wachtlijst is lang, de vraag is groot. Dus elke woning die we bouwen helpt. En de Rivierenwijk wordt er ook weer een stukje mooier van.” Bijzonder aan deze eengezinswoningen is het groene karakter van het buurtje (de meeste auto’s parkeren uit het zicht) en de duurzame bouw. Net als andere nieuwbouw, zijn de woningen aardgasloos. Ze worden verwarmd door een warmtepomp waarvan de buitenunit op het dak staat. Die ziet eruit als een schoorsteen, maar is dat dus niet. De zonnepanelen op het dak zorgen voor duurzame stroom.

Wethouder Rob de Geest is ook blij met de nieuwbouw. “Fijn dat er extra betaalbare en duurzame woningen bijkomen in Deventer. De Rivierenwijk is de afgelopen jaren alleen maar mooier, beter en duurzamer geworden. Ook dit project maakt de wijk weer een stukje mooier. De Rivierenwijk is steeds meer klaar voor een duurzame toekomst!”

Evert van Kooten van Hegeman Bouwgroep: “We zijn enthousiast dat we ons steentje bij mogen dragen aan de ontwikkeling van de Rivierenwijk. We doen dit onder andere met de bouw van deze nieuwe woningen voor Rentree, zodat we ook hier betekenis geven aan ruimte. Het bouwproces proberen we zo soepel mogelijk laten te verlopen, zodat eind van het jaar de woningen opgeleverd en bewoond kunnen worden.”

Ook energiezuinige appartementen aan het Deltaplein

Iets verderop wordt ook flink gebouwd. Naast de Lidl bouwt Nikkels in opdracht van Rentree een appartementengebouw met 43 sociale huurwoningen. Ook deze woningen zijn super energiezuinig en omdat ze gelijkvloers zijn, erg geschikt voor ouderen. “Deze appartementen zorgen voor een mooie mix in de wijk waar we woningen hebben voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden”, aldus Jaap Huibers.

Vorig artikelFietstaxi voor groen kinderdagverblijf Sam&pluk
Volgend artikelHoly Mama, we gaan weer vooruit