DEVENTER – Op zaterdag 19 juni van 13.30 tot 16 uur organiseren de Regenwaterambassadeurs Deventer een open tuinendag in Colmschate en De Hoven. Per wijk hebben we een aantal mooie voorbeeldtuinen uitgekozen die we graag met geïnteresseerden willen bezoeken. In Colmschate gaat het om tuinen bij Vogelslag en Wielewaal met verschillende voorbeelden van afkoppelen van regenwater, watertuinen of groen daken. We bekijken technische en natuurlijke maatregelen die mensen hebben genomen in hun tuin. Zo wordt ondergronds gewerkt met verschillende materialen zoals infiltratiekratten en drainagebuizen, bovengronds met gootjes, vijvers of wadi’s. Ook zijn er huizen met groene daken te zien. De bewoners vertellen graag meer over hun aanpak.

Organisatie
De tuinen bezoeken we in kleine groepjes, onder begeleiding van een Regenwaterambassadeur. Zo kunnen we ook in de kleinere tuinen terecht, is er genoeg tijd voor iedereen om vragen te stellen en is het bezoek ook gelijk coronaproof. Op de Hoven bezoeken we de tuinen per fiets, in Colmschate lopend.

Aanmelden
Tot 14 juni kun je je aanmelden door een mail te sturen naar info@natuurenmilieuoverijssel.nl. Geef daarbij aan waar je naar toe wilt: Colmschate of De Hoven. Na aanmelding krijg je bericht op welke plek en op welk tijdstip je verwacht wordt. Geef aan als je een voorkeur voor een bepaalde tijd hebt, dan proberen we daar rekening mee te houden.