Herken je dat ook, bruine randjes aan de bladeren van je favoriete plant. Je geeft genoeg water, de grond voelt goed, maar toch verschijnt er een bruine punt aan het frisse groene blad. En dat wil je niet. Gelukkig kun je makkelijk ingrijpen door de luchtvochtigheid in huis te verhogen.

Vooral planten met grote bladeren en oorspronkelijk uit het regenwoud komen hebben behoefte aan een fijne sproeibeurt. Zo boots je de natuurlijke habitat na en daar zullen ze heel blij van worden en jij uiteindelijk ook!  Cactussen en vetplanten mag je overslaan en ook de begonia’s houden niet van de plantenspuit. De meeste soorten hebben behaarde bladeren en daar blijven de druppels in staan.

Spray niet als de zon er vol op schijnt, dan komen er lelijke plekken op het blad. Als je even tijd hebt, loop dan met je plantenspuit door het huis. Je kunt nooit te vaak spuiten, maar het water hoeft niet van het blad af te lopen. Gelijk een fijn moment om nieuwe groei te ontdekken!

Mocht je geen plantenspray hebben dan kun je ook meerdere planten bij elkaar zetten. De planten verdampen vocht via het blad en zo wordt een ander weer voorzien. Handig ook als je een paar daagjes weg bent!

Een andere fijne bijkomstigheid van sprayen is het stofvrij maken van het blad. Zo kan het licht nog beter worden opgenomen en dat is weer belangrijk voor de groei en gezondheid van je plant.

Tegenwoordig zijn er zoveel leuke plantenspuiten te koop, ook lekker voor jezelf als het nog warmer gaat worden.

Groen je Dag

Vorig artikelMuseum De Waag ontvangt eerste bezoeker van 2021
Volgend artikelWoningen met zonnepanelen worden sneller verkocht