Bij zonnepanelen denk je al snel aan besparen op je elektriciteit. En dat klopt natuurlijk. Maar wist je dat zonnepanelen nog veel meer voordelen hebben?

Veel mensen kijken bij een nieuwe woning naar de duurzaamheid van de woning. Niet vreemd, want een duurzame woning biedt veel voordelen. Heeft jouw woning dan zonnepanelen, dan is dat kans dat jouw woning sneller verkocht wordt groot. Daarnaast is ook nog aangetoond dat voor woningen met zonnepanelen gemiddeld een hogere verkoopprijs betaald wordt.

Duurzaamheid in Deventer

Ook in Deventer en omsteken is duurzaamheid een issue. Dat uit zich bijvoorbeeld in duurzaam bouwen. Niet alleen in bouwmaterialen. Ook wordt door het plaatsen van zonnepanelen Deventer een stuk duurzamer.

Toch neem je zonnepanelen natuurlijk niet alleen om de waarde van je woning te verhogen. In de eerste plaats wil je waarschijnlijk je energiekosten omlaag brengen, of speelt duurzaamheid in zijn algemeen een grote rol voor je.

Panelen en de levensduur

De grootste kostenpost bij het laten plaatsen van zonnepanelen zijn de zonnepanelen zelf. Daarbij is het belangrijk om niet zomaar de goedkoopste panelen aan te schaffen maar goed te kijken naar de kwaliteit. Daarnaast is het verstandig om de zonnepanelen professioneel te laten plaatsen door een gecertificeerde installateur. En uiteindelijk om het totale plaatje. Wat is de capaciteit van de installatie en hoe groot is je huishouden (wat heb je aan energie nodig) en welke leverancier kies je voor het terugleveren of als je op bepaalde momenten toch meer verbruikt dan je zelf opwekt. Maar ook het onderhoud en monitoring van het systeem kan een belangrijke bijdrage leveren in jouw gebruiksgemak.

Het zon-collectief

Het kiezen van een energieleverancier, helpt mee in hoe zorgeloos jij kunt genieten. Zo heeft Pure Energie bijvoorbeeld het zon-collectief waardoor ze jouw systeem continu monitoren. Hierdoor kun je rendementsverlies voorkomen en merk je eventuele storingen en mankementen eerder op. Want ook als jouw zonnepanelen van een hoge kwaliteit zijn en geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs, kan er een storing optreden of kunnen onderdelen op termijn defect raken. Dit zorgt dan weer voor kosten die je niet gepland had. Denk aan arbeids- of transportkosten. Pure Energie heeft daarom het automatisch monitoring en services pakket waarbij in de meeste gevallen alle kosten bij een defect of storing vergoed worden. En je systeem doorlopend monitoren zorgt ook nog eens voor zo min mogelijk rendementsverlies.

Wist je dat je de BTW terug kunt vragen?

Ondernemingen kunnen hun btw terugvragen. Maar bij het plaatsen van zonnepanelen kunnen ook particulieren de betaalde btw terugvragen. Tenminste als je energie teruglevert aan het net want dan ben je voor de belastingdienst een (kleine) energieleverancier.

Hete terugvragen van de betaalde btw geldt voor de gekochte zonnepanelen én de montagekosten. Dit geldt voor iedereen met uitzondering van een aantal gevallen. Je kunt bijvoorbeeld geen btw terugvragen als je al eerder btw op zonnepanelen teruggevraagd hebt of de KOR al van toepassing is. Ook als je nu ondernemer bent of binnen nu en 3 jaar ondernemer wilt worden, kun je niet zomaar een teruggave aanvragen. En als laatste mag de btw op de factuur niet hoger dan €2.500 euro zijn.

Vorig artikelBLOG vanuit de Wonderkas: sproei jij ook je kamerplanten?
Volgend artikelWie gaot fietsen op Vaderdag