DEVENTER – Op 7 juni organiseren de gemeente(raad) en DeventerWint een bijeenkomst over de mogelijke effecten van windturbines op omwonenden en natuur, als er windturbines worden geplaatst. Daarvoor zijn vier deskundigen uitgenodigd.

Windturbines veroorzaken slagschaduw, produceren (hoorbaar en voelbaar) geluid en zijn zichtbaar. Bewoners maken zich zorgen over de mogelijke invloed hiervan op mens en natuur. Daarom zijn er vier deskundigen uitgenodigd die elk hun eigen vakkennis hebben over deze thema’s:

  • Jan de Laat (Universiteit Leiden);
  • Hans Geleijns (advies- en ingenieursbureau LBP Sight);
  • Frits van den Berg (Mundonovo Sound Reseach);
  • Erik Klop (ecologisch onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga).

De digitale informatiebijeenkomst wordt geleid door Jan Paul van Soest en begint om 19:00 uur. De avond eindigt uiterlijk om 22:00 uur. Geïnteresseerden hoeven zich niet vooraf aan te melden voor de bijeenkomst. De bijeenkomst wordt gestreamd via de website van de gemeenteraad. Deze link wordt verder ook verspreid via DeventerWint, de sociale media van de gemeente Deventer en Deventer Stroomt.

DeventerWint en de gemeente(raad) hebben samen het programma samengesteld en de deskundigen uitgenodigd. Ook zijn vooraf vragen geformuleerd die de deskundigen zoveel mogelijk proberen te beantwoorden.

Tijdens de sessie kunnen raadsleden en enkele leden van DeventerWint aanvullende vragen stellen. Alle andere geïnteresseerden kunnen de sessie volgen via de livestream.

Vorig artikelExtinction Rebellion voert actie tegen landbouwinvesteringen van de Rabobank
Volgend artikelAfstudeerproductie in Coronatijd: Fabian Wasterval’s ‘NewNormal’