DEVENTER – Hoe gaat het met de Deventer koren, muziekverenigingen, theater- en dansgroepen? Het is lang stil geweest maar het wordt tijd dat ze weer van zich laten horen! Kunstcircuit Deventer laat wekelijks een vereniging aan het woord. Deze week: Bert van Leeuwen van het Deventer Symfonisch Orkest.

Het afgelopen jaar was voor het Deventer Symfonisch Orkest vooral één grote lege agenda: “Naast het persoonlijk contact met elkaar, misten we vooral het repeteren. En natuurlijk het spelen voor publiek. Ook moesten we, als direct gevolg van de eerste lockdown, afscheid nemen van onze vertrouwde repetitieruimte. Gelukkig vonden we een gastvrij onderdak in middelbare school ‘Het Stormink’ en in de zomer konden we een kleine doorstart maken o.l.v. onze dirigent Alike Jonkman. Maar helaas moesten we in september toch weer thuisblijven.”

“Als bestuur hebben we veel mooie plannen moeten schrappen, maar ontdekten ook nieuwe kansen en mogelijkheden om de onderlinge samenhang te behouden. Vergaderen via Zoom bijvoorbeeld, en muzikale quizzen spelen met het gehele orkest. Ook konden we via een speciaal computerprogramma met elkaar ‘repeteren’. Regelmatig deden we als bestuur een ‘bel- of approndje’ met de leden om te horen hoe het ging en hen te motiveren het instrument te blijven bespelen.”Gelukkig is het inmiddels ook weer tijd om vooruit te kijken: “We hopen zó dat we 2022 onze mooie plannen alsnog kunnen uitvoeren, want… ons orkest bestaat dit jaar maar liefst honderd jaar. Reden dus voor een feestje! In april trakteren we als ‘jarige’ een aantal basisschoolleerlingen, i.s.m. het educatieteam van de Deventer Bibliotheek, op het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’. Voor de zomer zijn er plannen voor een luchtig, klassiek programma op diverse locaties (o.a. het AZC, de buitentuin van het Deventer ziekenhuis en het Vogeleiland). En tot slot geven we zaterdag 26 november 2022 in de Bergkerk ons verplaatste Jubileumconcert, waarbij we o.a. samen met het Atlantic Trio het bekende Triple Concert van Beethoven spelen. Daarbij hopen we ook nog op enige groei van ons orkest. Met name violisten en altviolisten zijn van harte welkom zich aan te sluiten zodat we met een mooie bezetting straks onze concerten kunnen uitvoeren!”

www.Deventercultuurlink.nl

Vorig artikelColumnist Deventer Nieuws en stadsgids weer op pad
Volgend artikelInteressante garage verkoop Leprawinkel op zaterdag 3 juli a.s.