DEVENTER – In samenwerking met NS gaan er 206 kavels onder de virtuele hamer op online veilingplatform Onlineveilingmeester.nl.

Op dinsdag 29 juni 2021 is de online veiling met oude treinonderdelen in samenwerking met NS geopend. Onder andere diverse collectors items, zoals: treinstoelen, treinramen, verwijsborden, treindeuren en meer worden verkocht. Daarnaast vind je tussen de kavellijst onder andere divers horeca-apparatuur. Deze items krijgen een tweede leven door middel van een online veiling op Onlineveilingmeester.nl. De online veiling sluit een kleine week later, op maandag 5 juli 2021 vanaf 20:00 uur.

Een duurzame herbestemming

Door middel van de online veiling krijgen de oude treinonderdelen afkomstig van NS een gelukkige nieuwe eigenaar, waardoor de levensduur van deze oude treinonderdelen verlengd worden en een nieuwe functie krijgen. NS wil het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die ze gebruiken zo lang mogelijk in de roulatie houden. Om die reden heeft NS besloten de oude treinonderdelen die niet meer in de treinen gebruikt kunnen worden online te veilen via veilingplatform Onlineveilingmeester.nl. Daarnaast is een online veiling als verkoopkanaal transparant en effectief. In zeer korte tijd wordt er een groot publiek bereikt.

De trend van nu: upcycle van producten

Je kunt afval verminderen door gebruikte materialen een tweede leven te geven als nieuwe producten door upcycling. Duurzame ontwerpers en maakbedrijven gebruiken onder andere oude treinonderdelen om nieuwe producten te maken. Zo blijven ze van dienst en krijgen ze een geheel nieuwe functie. Voorbeelden zijn design speakers van omroepspeakers, bureau’s van treinplafondplaten, laptophoezen en meditatiekussens van oude treinstoelbekleding en plantenbakjes van prullenbakken. NS en Onlineveilingmeester.nl hopen dan ook dat de kavels die op dit moment in de veiling staan, een soortgelijke bestemming krijgen.

De kijkdag van de veiling

Het is mogelijk om de goederen in het echt te bekijken tijdens de kijkdag van de veiling. Deze vindt plaats op vrijdag 2 juli 2021 tussen 13:00 uur en 15:00 uur aan de maagdenburgstraat 5 in Deventer. Op deze locatie is sinds enkele maanden het veilingplatform gevestigd, waar frequent veilingen georganiseerd worden.

Een bod uitbrengen kan tot de sluiting van de veiling op 5 juli 2021 20:00 uur via Onlineveilingmeester.nl. Een account aanmaken is kosteloos.

Vorig artikelBunkers IJssellinie weer open
Volgend artikelWooncampagne SP in Deventer met 2e kamerlid Sandra Beckerman