DEVENTER – Zaterdag 3 juli organiseert de SP afdeling Deventer een SuperZaterdag in het kader van de landelijke SP Wooncampagne. Leden van SP Deventer gaan samen met SP-leden uit Overijssel en Tweede Kamerlid SP en woordvoerder wonen Sandra Beckerman de wijken Borgele en Platvoet in om verhalen te verzamelen van bewoners over hun woonsituatie. Verhalen waarmee bewoners kunnen optrekken om gezamenlijk hun situatie te verbeteren. Huurders en woningeigenaren.

Ieder mens heeft recht op een betaalbaar en gezond huis. Dat recht wordt al jaren steeds verder afgebroken. Volkshuisvesting is uitgeleverd aan de markt. De laatste vijf jaar zijn ruim 100.000 sociale huurwoningen verkocht, maar er is nauwelijks bijgebouwd. De huren zijn met 35% gestegen, maar door de verhuurdersheffing is dat geld nauwelijks besteed aan woningverbetering door woningcorporaties. Verhuurdersheffing en wetgeving hebben enkel beleggers en huisjesmelkers in de kaart gespeeld. Zelfs huren wordt voor een groeiende groep Nederlanders onbetaalbaar.

Ook het kopen van een betaalbare woning wordt voor een snel groeiende groep mensen een onmogelijkheid. Het is vooral overheidsbeleid wat heeft gezorgd voor de gigantische prijsopdrijving van de laatste jaren.
Woningeigenaren, met een modaal inkomen, die jaren geleden nog wel in staat waren om een eigen huis te bemachtigen laat de overheid ook al in de kou staan. Veel van deze eigenaren willen hun woning wel moderniseren oftewel klimaatvriendelijker maken, maar hebben er simpelweg de middelen niet voor. Ook daar geeft onze overheid nauwelijks thuis. Zelfredzaamheid moet je wel kunnen betalen!

Vorig artikelOude treinonderdelen gaan onder de virtuele hamer
Volgend artikelDeventer Op Stelten – Binnen de Perken vrijdag 02 juli van start!