DEVENTER – De drie genomineerden voor de Zilveren Nipkowschijf 2021 zijn: de satirische show Even Tot Hier (BNNVARA), Nieuwsuur (NOS) en de documentaire reeks Srebrenica – De Machteloze missie van Dutchbat (BNNVARA). De speciale vermelding is toegekend aan de vijfdelige documentaireserie De Wasstraat (Human) waarin vijf werknemers en de directeur Martin Kniest van de wasstraat in Deventer worden gevolgd.

De Wasstraat is niet alleen het paradijs voor de mensen die er werken, maar was begin dit jaar ook een verborgen parel op NPO 2. Eigenaar Martin van Matz Carwash ontfermt zich over jongeren die normaal gesproken tussen wal en schip vallen op de arbeidsmarkt. Behalve een spons en een salaris geeft hij ze geborgenheid in een hecht team, kameraadschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en een luisterend oor. Een inspirerende plek én inspirerende televisie op een moment waarop we dat wel konden gebruiken.

De uiteindelijke winnaar wordt op donderdag 24 juni bekend gemaakt. Dan worden ook de radionominaties voor de Zilveren Reismicrofoon aangekondigd. De Nipkowjury, bestaande uit tv-critici en mediajournalisten, onder voorzitterschap van Trouw recensente Renate van der Bas maakte de nominaties bekend.

Vorig artikelHerstart inloopactiviteiten bij De Ontmoeting
Volgend artikelGratis proefles bij Art Partout