DEVENTER – Museum EICAS preview in Deventer presenteert tijdens de IJsselbiënnale 2021 verschillende kunstenaars. Met haar vaste collectie van kunstenaars van de Nederlandse Nul-beweging waaronder Armando, Jan Henderikse, Herman de vries en Henk Peters, verbindt EICAS heden en verleden: Tijd en Tijdelijkheid. De IJssel ligt vlakbij Museum EICAS preview. Op de bovenste verdieping is het glinsterend licht van de IJssel te zien: een lint van water en groen.

Naast hun vaste collectie van de Nul-beweging zijn van 18 juni tot en met 19 september werken van de volgende kunstenaars te zien.

Op dit moment wordt het voormalige Hegiusgymnasium getransformeerd tot een nieuw museumgebouw. De opening staat eind 2022 gepland. Tot dat moment is er Museum EICAS preview aan de Polstraat: twee ruimtelijk gerenoveerde pakhuizen met maar liefst drie verdiepingen aan hedendaagse kunst. Zie voor meer informatie: www.eicas.nl

Vorig artikelKerstmarkt Lebuinuskerk staat weer in de planning
Volgend artikelTwee nieuwe bekende gezichten bij het Deventer Nieuws