DEVENTER – Een mysterieus eiland in het Rijsterborgherpark. Een beetje verstopt achter het groen. Alleen te bereiken via twee bruggen. Dat is het monumentale Vogeleiland. Een verborgen parel in de stad. De afgelopen maanden is het eiland helemaal vernieuwd en in ere hersteld. Parkcafé Mees is de nieuwe horecagelegenheid in het iconisch paviljoen. Een unieke plek om te genieten van het Vogeleiland. Het vernieuwde Vogeleiland is 18 juni officieel heropend.

Wethouder Frits Rorink: “Het Vogeleiland is in ere hersteld. Het is weer een aantrekkelijk stadspark geworden. Stichting Vogeleiland en de uitbaters van het nieuwe Parkcafé Mees zorgen goed voor het Vogeleiland. Ze hebben hart voor dit gebied en hebben er ongelooflijk veel energie ingestoken. Dat merk je gelijk als je het Vogeleiland bezoekt. Een compliment aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Kom de verborgen parel van onze stad opnieuw ontdekken!”

Vernieuwingen

Het paviljoen en het vlonderterras zijn gerenoveerd. Er zijn trappen aangelegd in Engelse landschapstijl, de oude kippenschuur is weggehaald en de monumentale grot volière is gerenoveerd. De wandelpaden zijn vernieuwd en het grasperk is uitgebreid. Verouderde bankjes en afvalbakken zijn vervangen en de historische afrastering is hersteld. Verlichting langs de doorgaande route wordt binnenkort vernieuwd. Het brugdek van één van de bruggen op het eiland is inmiddels gerenoveerd. Het brugdek van een andere brug volgt binnenkort.

Beplantingsplan

De beplanting op het Vogeleiland ligt er weer bij zoals dat hoort in een stadspark. Het ontwerp voor de beplanting is door groenontwerper Jacqueline van der Kloet gemaakt. Een combinatie van vaste planten, bollen en heesters. In de herfst worden nog twee bomen herplant aan de Singelzijde.

Brughekken

Om het park netjes en veilig te houden, is gekozen voor nachtsluiting van het Vogeleiland. Dit deel van het park wordt ’s avonds afgesloten met afsluitbare brughekken op de twee toegangsbruggen. De hekken zijn speciaal ontworpen voor het Vogeleiland en passen helemaal in de stijl van het gebied.

Vorig artikelBergkerkconcert door Erik Bosgraaf op 25 juni
Volgend artikelElfde online thuisbezorglocatie JUMBO feestelijk geopend in Deventer