DEVENTER – Zondag start voor Go Ahead Eagles de voorbereiding op het Eredivisieseizoen 2021/2022. Op Sportpark De Woldermarck te Terwolde stappen spelers en staf rond 10:30 uur het veld op. Wie wel en niet op de livestream op YouTube te bewonderen zijn, lees je in dit bericht!

Go Ahead Eagles legde de afgelopen maanden Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen, Philippe Rommens, Joris Kramer en Mats Deijl vast. Op Lidberg na maken zij zondag allemaal hun trainingsdebuut voor hun nieuwe club. Lidberg is momenteel nog actief voor zijn huidige club Gefle IF en arriveert medio juli in Nederland, wanneer in Zweden de zomerstop aanbreekt.

Stagespelers
Naast de nieuwelingen die reeds zijn vastgelegd, verwelkomt Kees van Wonderen ook drie stagespelers op het trainingsveld. Doelman Piet Velthuizen (onder meer ex-Vitesse), verdediger Osvaldo Iorio Forestero (Italiaanse Uruguayaan) en aanvaller Giovarny Sluiter (vanuit de FC Twente/Heracles academie) mogen hun kwaliteiten tonen op ‘Klein Milanello’. Datzelfde geldt voor de groep spelers die aansluit vanuit Go Ahead Eagles Onder-21.

Dan de afwezigen in verband met kwetsuren: Luuk Brouwers (bovenlichaam), Frank Ross (knie), Sam Crowther (niet fit) en Boyd Lucassen (lies) werken een eigen programma af. Lucassen werd na de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen geopereerd aan een blessure waar hij al langer mee kampte. Naar verwachting zal ‘De Stofzuiger’ binnen enkele weken weer volledig aansluiten bij de groep.

Weekje extra
Tot slot de laatste afwezige: Giannis Botos. De Griekse middenvelder meldde zich meteen na afloop van het promotieseizoen bij Griekenland Onder-21 voor een kwalificatiewedstrijd in en tegen Liechtenstein. Botos scoorde eenmaal in het met 0-5 gewonnen duel. Hij keert volgende week terug in Nederland, aangezien zijn seizoen dus ruim een week langer duurde. (Bron: GA-eagles.nl)

Vorig artikelOndanks coronajaar wisten toeristen Deventer goed te vinden
Volgend artikelEerste tickets ´Deventer Op Stelten beschikbaar vanaf vandaag!