Heerlijk een welverdiende vakantie of paar dagen weg! Maar je groene huisgenoten vragen nog wel enige verzorging en hoe ga je dit aanpakken? Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen!

Ga je een paar dagen weg dan is er niet zo veel aan de hand. Geef de dorstige planten nog wat water en verder hoef je niet veel meer te regelen. Maar het verhaal wordt anders, als je wat langer op vakantie gaat.

Zet je planten lekker bij elkaar. Zo kunnen ze samen een hogere luchtvochtigheid creëren en daar doen ze het goed bij. Zelf verdampen ze dan ook minder vocht, wat weer beter is voor je plant.

Creëer een plek iets verder bij het raam vandaan. Des te minder licht een plant krijgt des te minder water ze nodig hebben voor de fotosynthese. Natuurlijk geen donkere kelder, want bij te weinig licht overleven ze niet!

Geef goed water vlak voor je vertrek. Zet je planten even onder de kraan zodat de grond goed doordrenkt is, maar zorg dat er geen water onderin de pot blijft staan. Zo houden ze het een aantal dagen langer uit zonder jouw goede verzorging en aandacht.
Bewaar de extra voeding tot na de vakantie, anders wordt de plant nog actiever en dit kost meer water!

Ook kun je zelf een automatisch watergeefsysteem maken zoals bijvoorbeeld een pan of jerrycan gevuld met water. Stop het ene uiteinde van het touw in het water en het andere stuk in de grond van je plant. De draadjes slurpen het water op zodat de planten een langzame stroom aan water krijgen. Zorg wel dat de plantjes lager staan dan het waterbassin.

En dan natuurlijk je buren, vrienden of familie als menselijke plantenhulp inschakelen. Vooral als je langer dan een week weggaat is een oppas onmisbaar. Geef een lijstje met waterbehoeftes en zet de planten bij elkaar die dezelfde verzorging nodig hebben. Wel zo makkelijk.

Mocht je plant het toch niet gered hebben en je zoekt een nieuwe, dan ben je bij De Wonderkas natuurlijk aan het juiste adres

Vorig artikelBootcampen om fit te worden voor het nieuwe sportseizoen
Volgend artikelDe Keizerstraat: Karel de Vijfde en Elio Talamini