DEVENTER – Aannemer BAM vervangt in opdracht van Vitens de concentraatleidingen door een gestuurde boring aan de Johannes van Vlotenlaan richting de Ceintuurbaan. De werkzaamheden duren tot en met 30 juli 2021. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid.

Werkzaamheden

De waterleiding wordt via 6 boringen aangebracht van de Ceintuurbaan richting de IJssel. De 1e boring staat opgesteld op de rijbaan aan de voorzijde van de watertoren. De overige boringen staan op de groenstrook aan de Johannes van Vlotenlaan, Schuilingstraat en Moreelstraat. In Het Nieuwe Plantsoen worden nieuwe waterleidingen aangelegd in een open ontgraving. Om de overlast te beperken wordt ter plaatse aan de Hendrik Heukelslaan een gestuurde boring gemaakt.

Planning

Voor de komende periode is de planning als volgt:

  • dinsdag 20 en woensdag 21 juli: werkzaamheden aan de oversteek;
  • maandag 5 tot en met vrijdag 30 juli: koppelen boringen, aanleggen leidingen in park en afwerking.

Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd de werkzaamheden uit te voeren volgens bovenstaande planning. De planning kan wijzigen door bijvoorbeeld weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden starten aan het begin van de van Vlotenlaan. Hier zal een halve rijbaan afsluiting zijn. Met verkeersregelaars wordt het verkeer in de daguren om en om doorgelaten. Op 2 locaties zijn omleidingen voor fietsers nodig en zal aan de Ceintuurbaan in week 25 het verkeer met een verkeersregelinstallatie om- en om worden geregeld.

Op dinsdag 20 en woensdag 21 juli is de Johannes van Vlotenlaan afgesloten in beide richtingen. Vitens werkt aan de oversteek. De afsluiting is tussen de aansluiting Rembrandkade en Albert Cuyp/ Potterstraat. Fietsers vanaf de Rembrandkade kunnen de werkzaamheden passeren. Er wordt gewerkt tussen 07.30 en 17.30 uur.

Vorig artikelDeventer Op Stelten afgeschaald
Volgend artikelExpositie ‘Thomas a Kempis actueler dan ooit’ in het Geert Groote Huis