DEVENTER – Na negen succesvolle festivaldagen heeft de organisatie van Deventer Op Stelten zaterdagavond het besluit genomen om het festival eerder af te schalen. Gezien de huidige ontwikkelingen en de stijging van de besmettingen vindt de organisatie het onverantwoord om het festival voort te zetten. Deventer Op Stelten schaalt nu af naar de afgeslankte versie uit de voorbereidde scenario’s: alle voorstellingen op locatie met publiek worden afgelast voor zondag 11 juli. Tickets worden geannuleerd en bezoekers krijgen automatisch hun geld terug.

Vandaag werd binnen het festival, waar alle medewerkers en artiesten om de dag getest worden, drie mogelijke besmettingen vroegtijdig ontdekt. De organisatie heeft hier direct op kunnen anticiperen. Aangezien deze mogelijke besmettingen van buitenaf het festival binnen zijn gekomen, heeft de organisatie besloten dit risico niet langer te willen lopen. Tijdens de voorstellingen golden duidelijke maatregelen als het bewaken van 1,5 meter afstand en het handen desinfecteren bij binnenkomst.

Bezoekers die zondag nog wel willen genieten van het festival kunnen de installatie dRift in de Buitengracht bezoeken of de wandeling van Pieter Post en de Blauwe Vogel wandelen. De wandeling van Pieter Post loop je aan de hand van een boekje die op te halen is bij de VVV Winkel, zondags geopend tussen 11.00 en 16.00 uur.

De organisatie kijkt met gepaste trots terug op deze unieke editie van Deventer Op Stelten en maar liefst negen dagen festival. Samen met 35 gezelschappen waren er meer dan 1000 voorstellingen te bekijken, uit binnen- en buitenland. Van intieme een-op-een voorstellingen, tot voorstellingen voor 16 tot 50 mensen, op binnenpleinen, tuinen en binnen locaties in de binnenstad van Deventer. Van zowel het publiek als van de artiesten kreeg de organisatie veel positieve reacties. Men was duidelijk blij eindelijk weer ‘te mogen’. Ook is de organisatie verheugd álle gezelschappen op het programma een podium te hebben kunnen geven, en kijkt ondanks het afschalen van de laatste dag terug op een succesvolle editie van ‘Deventer Op Stelten – Binnen de Perken’.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Kauwgom
Volgend artikelBoorwerkzaamheden Johannes van Vlotenlaan-Ceintuurbaan