DEVENTER – De gemeente gaat opnieuw in gesprek met de omgeving, om te bepalen waar het fietspad langs de Welle ter hoogte van de Nieuwe Markt komt te liggen. Dit betekent dat het eerder genomen verkeersbesluit wordt opgeschort.

Wethouder Leefomgeving Frits Rorink: “Ik wil komen tot meer draagvlak in de omgeving als het gaat om de inrichting van deze plek. Dat kan alleen als we nu het verkeersbesluit opschorten en opnieuw in gesprek gaan. Hiervoor komen we na de zomer met een procesvoorstel.” In de tussentijd komt het fietspad op de oude plek te liggen: binnen de oude stadsmuur.

Gedragen

Over het genomen verkeersbesluit was de laatste maanden veel te doen. Deze maatschappelijke discussie draagt bij aan het besluit van het college van B&W om opnieuw in gesprek te gaan met de omgeving. Rorink: “We hebben lang gepraat over de inhoud van het verkeersbesluit. En inhoudelijk zijn er goede argumenten voor het genomen verkeersbesluit. Maar je hebt niets aan een goed besluit dat niet gedragen wordt door de omgeving. Daarom neemt het college meer tijd.”

Het college doet na de zomer een procesvoorstel aan de gemeenteraad, voor nieuwe gesprekken met de omgeving en het bijbehorende tijdspad. (Bron: deventer.nl)

Vorig artikelPodotherapie Segerink start nieuw gratis spreekuur – de reumavoet
Volgend artikelHovenschool Deventer houdt actie voor Voedselbank