DEVENTER – Nadat de eerdere gratis (combi)spreekuren van Podotherapie Segerink positief zijn ontvangen in de regio, komt er nu ook op veler verzoek een nieuw spreekuur ‘de reumavoet’. Een uniek combinatiespreekuur tussen een physician assistant reumatologie en een reumapodotherapeut voor cliënten met voet- en gewrichtsklachten.

Voet- en gewrichtsklachten

Een gewrichtsklacht, reuma, of een verdenking op reuma, komt er in vele vormen en gedaanten. Denk bijvoorbeeld aan reumatoïde artritis, (pseudo)jicht of artrose om er een paar te noemen. In termen van voeten en het bewegen hebben ze echter veel overeenkomsten: zwelling, ochtendstijfheid, pijnlijke gewrichten, beperkte beweging in gewrichten, etc. Uiteindelijk leidt dit in 80-96% van de gevallen tot voetklachten en pijn/beperking bij het gaan en staan. Het is heel waardevol deze klachten vroegtijdig te herkennen, te behandelen en waar mogelijk te verlichten.

Spreekuur reumavoet

Dit ‘reumavoet’ spreekuur is speciaal voor iedereen met gewrichtsklachten, gediagnosticeerd reuma of een verdenking daarop. Aan de hand van uw klachten, oriënterend podotherapeutisch onderzoek en beoordeling van uw schoeisel wordt gericht echografie verricht van uw enkel/voet. Hierbij is het bijvoorbeeld mogelijk ontsteking van pezen of gewrichten en aantasting van kraakbeen of bot op te sporen. U ontvangt na afloop uitleg en een passend advies. Omdat de orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker ook in DOK 111 gevestigd zijn, kunnen zij laagdrempelig betrokken worden.

Uw behandelaars

Tijdens dit spreekuur wordt u geholpen door twee van onze collega’s. Ten eerste door Patricia Smith – van der Meijde, physician assistant reumatologie. Zij heeft vele jaren ervaring met reumapoli’s en echografie in het bijzonder. Na een aantal jaren in het westen van het land gewerkt te hebben, zijn we blij dat Patricia weer is teruggekeerd naar onze regio. Ten tweede wordt u onderzocht door één van onze podotherapeuten. Onze podotherapeuten Willeke Heersink en Jolette Groot Zwaaftink verdiepen zich binnen een Europees scholingsprogramma verder in reuma. Podotherapeute Mariëlle Segerink heeft binnen haar Master of Podiatry programma veel met reuma te maken gehad.

Noodzakelijke aandacht voor uw voeten en mobiliteit

Gewrichts- en reumaklachten vergen een goede samenwerking door meerdere disciplines. Allereerst heldere diagnostiek en/of medicamenteuze behandeling door uw arts of reumatoloog. Ook kunnen fysiotherapeuten veel bijdragen. Zij zijn specifiek voor reuma verenigd in het FyraNet netwerk. Wij, als podotherapeuten, samen met ons pedicurenetwerk, ondersteunen dit graag met de noodzakelijke extra aandacht voor uw voeten, schoeisel en het gaan en staan.

Reserveer nu uw eigen gratis consult

Wilt u één van onze gratis spreekuren (kinderen, sport, algemeen, schoenen of reumavoet) bezoeken, bel dan eerst naar ons secretariaat op 0570-609860 voor een afspraak. Op onze website www.podotherapiesegerink.nl vindt u meer informatie. Podotherapie Segerink kijkt uit naar uw bezoek.

Vorig artikelJong Oranje begint kwalificatiecyclus voor EK in Adelaarshorst
Volgend artikelMeer tijd voor inrichting fietspad langs de Welle bij MIMIK