DEVENTER – Drie pleziervaarders hebben alle geluk van de wereld gehad vandaag bij de Jachthaven in de IJssel bij Deventer. Een snelle rubberboot met daarachter een band raakte stuurloos nadat de bestuurder uit de boot viel.

Een wandelaar langs de IJssel zag het vanmiddag mis gaan. De boot met daarop een mannelijke schipper trok op de plas bij de haven naast de IJssel een grote zwemband voort, met daarop 2 meiden. Bij het in beweging komen van de boot viel de schipper van de boot af. Omdat deze man geen dodemanskoord droeg, bleef de boot daarna stuurloos rond varen en raakte een aantal keer bijna de opzittenden van de boot en zwemband. Uiteindelijk voer de boot tegen de oever en kon de schipper er weer naartoe zwemmen. De omstander had inmiddels 112 gebeld, waarop de brandweer zich met duikers en een boot naar de haven spoedde. Ook politie en een ambulance kwamen ter plaatse, evenals Rijkswaterstaat per boot.

De opvarenden van de boot waren intussen zelf weer op hun rib-bootje geklommen en konden zelfstandig terugvaren naar de steiger. Ze zijn alle 3 nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De brandweerduikers en -boot zijn uiteindelijk niet ingezet.

Vorig artikelVerkiezing ‘Deventer monument van het jaar’ 2021 (VIDEO)
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Papendal