DEVENTER – Wie verhuist, krijgt altijd veel bezoek. Dit geldt ook voor Schräder Mode, want sinds de heropening van afgelopen zaterdag lopen nieuwsgierige en trouwe bezoekers de deur plat.

Na 12 jaar onder de schaduw van de Lebuïnus verruilde de bekende damesmodewinkel het hoekpand op Lange Bisschopstraat 1 voor nummer 9. Eigenaar Frans Schrӓder en zijn team staan vol passie en energie klaar.

“Ik was gelijk gecharmeerd van de uitstraling van dit pand, waar ooit naaimachinewinkel Matri zat”, vertelt Frans, de Schräder van de vijfde generatie aan het roer van dit al bijna 200 jaar oude familiebedrijf.

De gevel is nu antraciet opgeschilderd en het interieur is wat strakker, maar met behoud van authentieke elementen. Schräder: “Alles is in een stijlvolle setting met warme kleuren, waarin de kleding goed tot zijn recht komt. Binnenkort volgt in de patio naast de winkel nog een sfeervol terras waar klanten bij mooi weer koffie kunnen drinken.”

Schräder verwisselde zijn pand voor een ander Deventer begrip: boekhandel Praamstra. “De wildste verhalen gingen de ronde. Uiteindelijk heeft corona me aan het denken gezet. Ook liep het huurcontract tegen het eind en een paar van onze gewaardeerde medewerkers ging met pensioen. Alles viel samen om in een kleinere winkel met een kleiner team te doen waar we goed in zijn. Het persoonlijk advies, de aandacht en de service van onze enthousiaste modebewuste dames zal onveranderd blijven.”

De langst bestaande winkel van Deventer wilde met de tijd meegaan. “Ik wilde een moderner en kleiner concept neerzetten. We hebben onszelf opnieuw uitgevonden. Al het goede van Schrӓder is behouden en versterkt. Daarnaast is de sfeer, de beleving en de omgeving tegenwoordig net zo belangrijk als het aanbod in de winkel. We gaan nu verder met onze top vijf van merken, zoals Yaya, Moscow en Penn&Ink NY. Diverse merken hebben wij exclusief voor Deventer, merken die hun hart en ziel erin leggen en elk seizoen opnieuw hun kwaliteit aantonen.”

Schräder is trots op de ‘kop van de lange B’, die steeds meer de allure van een A-straat krijgt. “Het is inmiddels een sfeervol stukje binnenstad, dat veel toeristen en winkelpubliek trekt. Al twaalf jaar hoopte ik hierop. Het begon met mooie horecazaken, nu is er de komst van Foto Hekkert, kledingzaak Mhugs, de grote boekhandels Praamstra en Broekhuis en wij als eerste”, glimlacht hij.

Vorig artikel10 dagen genieten van de kermis op evenemententerrein De Kuip
Volgend artikelDeventer Padel Kampioenschappen begin september