COLMSCHATE – Anderhalve week geleden werd Christel Hakeboom benoemd tot nieuwe voorzitter van SV Colmschate ‘33. Ze volgt Peter Janssen op die het na dertien jaar tijd vond om de voorzittershamer door te geven.

Met de komst van de nieuwe voorzitter heeft de Deventer voetbalvereniging voor het eerst in haar 88-jarige geschiedenis een vrouwelijke voorzitter. Daarnaast is de unieke situatie ontstaan dat het dagelijks bestuur, bestaande uit voorzitter, secretaris en penningmeester, nu geheel uit vrouwen bestaat. Samen met drie mannelijke collega-bestuurders zijn de verhoudingen in de bestuurstafel nu in balans.

Het groeiende aantal vrouwelijke bestuursleden geeft een trend binnen de vereniging en ook binnen het Nederlandse voetbal als geheel weer. “Je ziet dat de betrokkenheid van meiden en vrouwen steeds groter wordt. Dit begon ongeveer tien jaar geleden met de enorme groei van het aantal meidenteams binnen de club. Dat heeft zich inmiddels ook vertaald naar de begeleidingsstaf van de teams, de verschillende commissies en het bestuur.” Aldus Hakeboom.

Ook vanuit de leden wordt er positief gereageerd: “Het is belangrijk voor de vereniging dat de commissies en zeker ook het hoofdbestuur een afspiegeling vormen van het ledenbestand. Bij ons komen er steeds meer meiden voetballen en het is goed om dat op alle vlakken terug te zien.”

Vorig artikelEikenprocessierupsen overzicht nu te zien op landelijke kaart
Volgend artikelJuf Edith neemt na 39 jaar afscheid van het onderwijs