DEVENTER – In Deventer en omliggende dorpen is de hele zomer wat te doen! Winkels, horeca en culturele instellingen zijn open en er worden, op een coronaproof manier, diverse activiteiten georganiseerd. Van groots en meeslepend tot intiem en boeiend, er is voor ieder wat wils! Breng jij een bezoek aan Deventer en haar dorspkernen? Graag inspireren we je met de leukste uitjes!

Bewonder kunst aan de oevers van de IJssel
Tot en met zondag 19 september kun je tijdens de IJsselbiënale de buitententoonstelling van maar liefst 120 km met theater, muziek en kunst bekijken. Het thema is dit jaar TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID. Ga per fiets op ontdekkingstocht door het mooie landschap langs de IJssel en kom onderweg veel creaties tegen. Heb je een van de vele kunstobjecten gespot? Scan de QR code om meer informatie te krijgen. En… van al dat getrap krijg je vast en zeker trek! Gelukkig kom je onderweg veel bijzondere plekken tegen waar je terecht kunt voor een heerlijke versnapering. Let op! De kunstroute is het best te bezoeken met de fiets en een routekaart is hierbij noodzakelijk. Daarnaast kun je ook samen met een reisgids op pad gaan. Alle informatie hierover kun je vinden op www.ijselbiennale.nl

Voor de kleintjes
Terwijl jij in de binnenstad lekker geniet van een hapje en drankje op het terras kunnen de kids zich opperbest vermaken in de GIGA zandbak. De grootste zandbak die je ooit hebt gezien is elke dag geopend van 10.00 tot 17.30 en staat tot 22 augustus op het Grote Kerkhof. Kinderen hebben de mogelijkheid om de mooiste zandtaartjes te bakken, zandengeltjes te maken, tunnels te graven en van de glijbaan te gaan. Liever de kinderen van dichterbij in de gaten houden? Neem plaats op de rand van de zandbak.

Liefhebbers van brocante opgelet!
Houd jij er van om over vintage markten te struinen op zoek naar unieke koopjes? Ben jij nog op zoek naar een toffe tafel in Franse stijl, een prachtig antiek servies of een mooi schilderij? Dan mag je de La Grande Zomerbrocante op zondag 8 augustus niet missen! Je vindt de markt in het romantische en oudste stadspark van Nederland aan de overkant van de IJssel, het Worpplantsoen.

Festival Old Deventer
Kom jij de laatste woensdag van augustus naar het seniorenfestival Old Deventer? Je bent van harte welkom vanaf 13.00 uur bij muziekkoepel Nering Bögel en wordt ontvangen met een glaasje bubbels. Haal muzikale herinneringen op met het Duo Nootmuskaat en geniet van het programma van het Trio Marjolein Meijers. Tot slot ontvang je bij vertrek een heerlijke kop kruudmoes!
Genieten op de stadspleinen En de gehele week kan er natuurlijk neergestreken worden op één van de terrassen op stadspleinen de Brink en het Grote Kerkhof. De pleinen zijn gevuld met diverse horecatentjes: voor een fijn kopje koffie tot een goede borrel. Hier kan je elke dag de stad Deventer ‘proeven’!

Vorig artikelHoog water Worpplantsoen
Volgend artikelDe “ouwe” Hekkert heeft weer een plek