DEVENTER – Toen Leny Stappers voor een paar jaar terug bij haar afscheid van de Leeuwenkuil in een interview vertelde dat ze een autobiografie wilde schrijven over muziek in relatie tot troost en verlies, wist Leny niet waar ze aan begon. Met een aantal adviezen van deskundigen o.a. schrijfcoach Wiel Palmen, schrijver Özcan Akyol en Alied van de Meer, is na vijf jaar haar boek `Doorzingen Leen!` een opera in 4 bedrijven, een feit.
Ze schreef het boek vanuit haar vak van zangpedagoog/zangeres, vrouw en moeder in een thematische vorm met het jargon van een opera, muziek in relatie tot rouw en verlies, met veel tragiek, humor en een tikkeltje mystiek. Het is ook een klinkend boek. Via QR codes die in het boek zijn aangebracht, kan men de muziek die gerelateerd is aan het hoofdstuk direct beluisteren. De QR codes zijn ingezongen door haar leerlingen, haar dochters en Leny zelf. Muziek heeft haar getroost bij teleurstellingen, verlies en rouw en weer energie heeft gegeven om door te gaan.

“Muziek troost mij nog steeds bij zwakke momenten. Overigens zit er behalve tragiek ook wel humor in mijn boek. Zoals het muzikale grapje speciaal voor de muzikale lezer geschreven tegen het einde van het boek voor de epiloog”, vertelt Leny.
Wim Fiselier, voormalig lid College van Bestuur Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, die al inzicht heeft gehad in het boek schreef: `Dit boek is een prachtige collage geworden van het leven van een energieke vrouw die ook na grote tegenslagen zich telkens wist te herbronnen. Geen grijze muis, maar iemand die met haar enthousiasme en creativiteit kleur geeft aan de samenleving. Daar kunnen wij er niet genoeg van hebben!`
Na de boekpresentatie op 28 augustus a.s. is het boek `Doorzingen Leen!` te koop voor 15 euro bij boekhandel Praamstra en Bruna Deventer en boekhandel Oonk in Twello. Het boek kan besteld worden bij Hans Flierman: 1314maart@gmail.com
Vorig artikelDigitale `Home of Football` ook klaar voor Eredivisie!
Volgend artikelFietstocht en expositie 75+1 jaar vrijheid in De Kuip Colmschate