DEVENTER – Een bijzondere verrassing voor Hans de Vroome zaterdagavond, voorafgaand aan de MVO-wedstrijd tegen FC Emmen. De erevoorzitter van Go Ahead Eagles werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ron König reikte, namens Zijne Majesteit de Koning, de onderscheidingstekens uit

Hans de Vroome nam in 2019 voor de tweede keer afscheid als voorzitter van Go Ahead Eagles. Aan het begin van deze eeuw nam de Twellonaar de voorzittershamer voor het eerst op zich toen Go Ahead Eagles in een diepe financiële crisis verkeerde. De Vroome was de kartrekker van een grootscheeps reddingsplan. Onderdeel daarvan was een aandelenuitgifte, waar de geboren Brabander zelf actief aan deelnam. In 2008 droeg hij een financieel gezonde club over aan zijn opvolger, Edwin Mulder. Hans de Vroome bleef op de achtergrond aan als directeur van de Go Ahead Eagles Holding BV, het overkoepelende orgaan van de club.

In 2017 was het niet zozeer een financiële crisis die De Vroome noopte weer op de voorgrond te treden, maar een sportieve. Go Ahead Eagles bungelde onderaan de Eerste Divisie en de onvrede onder de achterban was tot grote hoogte gestegen. Niet voor niets vroeg De Vroome tijdens een speciaal belegde supportersavond als eerste het commitment van de fans voor hem en voorzitter Edwin Lugt, alvorens hij officieel weer een van de gezichten van Go Ahead Eagles werd.

Eerst als directeur en later – na het vertrek van Edwin Lugt – als voorzitter kreeg Hans de Vroome Go Ahead Eagles opnieuw op de rails. In 2019 legde hij opnieuw de voorzittershamer neer, zoals vooraf aangegeven precies anderhalf jaar na zijn aantreden. Hans de Vroome is als actief aandeelhouder nog steeds actief als directeur van Go Ahead Eagles Holding BV, waarbij hij sinds vorig jaar wordt geflankeerd door grootaandeelhouder Alex Kroes.

Niet alleen bij Go Ahead Eagles is De Vroome actief. Bij de KNVB is hij sinds 2007 lid van de financiële adviescommissie en sinds 2010 lid van het poolcollege. Van 2009 tot 2012 is de geboren Brabander voorzitter geweest van het algemeen bestuur van sportvereniging Voorwaarts uit Twello.

Hans de Vroome is als vrijwilliger ook actief op andere terreinen in de samenleving. Zo is hij penningmeester geweest bij de Stichting Urologie Wetenschappelijk Onderzoek, bestuurslid bij de Stichting DUH, voorzitter bij WTTA (Wereldranglijst Tennis Toernooi Apeldoorn) en is hij sinds 2017 voorzitter bij Stichting Cultuurhistorie Voorst. (Bron: GA-Eagles.nl)

Vorig artikelOerdijk in Schalkhaar is weer open voor alle verkeer
Volgend artikelOudste boekhandel van Deventer schrijft nieuw hoofdstuk