DEVENTER – In De Adelaarshorst valt niets te halen. Met die instelling wil Go Ahead Eagles in het seizoen 2021/2022 elke thuiswedstrijd het veld betreden en zoveel mogelijk punten in Deventer houden. Het bracht supporter Carel Roelvink op het idee om de tegenstander al voor aankomst in het stadion te ’begroeten’ door op wedstrijddagen de rood-gele Eagles-vlag uit te hangen in de buurt.

Om met de woorden van Carel te spreken: “Mijn missie is geslaagd als Deventer rood-geel kleurt.” Het doel van de vlaggenactie is tweeledig. Enerzijds krijgt de tegenstander al bij het binnenrijden van Voorstad Oost (of al eerder in Deventer) het gevoel dat er sportief niets te halen valt zodra ze overweldigd worden door een rood-gele ‘vlaggenzee’. Anderzijds zorgt het gezamenlijk uithangen van de Eagles-vlag voor saamhorigheid in de buurt. “Het is een mooie gelegenheid om je buren beter te leren kennen”, zegt Carel. “Of om even een praatje te maken met ouderen of mensen in de buurt die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.”

Het initiatief van Carel bleef ook niet onopgemerkt bij Nefit Bosch. De verwarmings- en warmwaterspecialist uit Deventer, tevens Business Partner van Go Ahead Eagles, heeft zich ten doel gesteld om sociaal-maatschappelijke initiatieven rond de club te ondersteunen. Nefit Bosch stelt dan ook 1.500 Eagles-vlaggen beschikbaar voor alle huisadressen in Voorstad Oost. Zodat alle buren van Go Ahead Eagles, óók mensen met een klein bestedingsbudget, op wedstrijddagen de vlag uit kunnen hangen om een collectief rood-geel gevoel uit te stralen. Samen als één man achter Go Ahead Eagles!

De vlaggenactie betreft een gezamenlijke actie van Go Ahead Eagles, de Supportersvereniging en wijk- en speeltuinvereniging De Driehoek. Op maandag 26 juli om 14.00 uur werd symbolisch de eerste Eagles-vlag gehesen bij speeltuinvereniging De Driehoek. Vervolgens werd op diezelfde dag een brief bezorgd bij alle bewoners van Voorstad Oost om hen erop te attenderen dat ze gratis een door Nefit Bosch beschikbaar gestelde vlag (en een wedstrijdkaart voor de MVO-wedstrijd Go Ahead Eagles – Willem II) op kunnen halen bij de speeltuinvereniging.

Woon je níét in Voorstad Oost, maar wil je wél graag met een Eagles-vlag je passie voor Go Ahead Eagles tonen? De Eagles-vlag kan voor € 10,- worden aangeschaft bij wijk- en speeltuinvereniging De Driehoek. Inclusief vlaggenhouder en vlaggenstok kost de vlag € 25,-. De vlag is verder te koop in de Fanstore van Go Ahead Eagles en bij Jumbo Boreelplein, die de vlaggenactie eveneens heeft omarmd. De opbrengst van de vlaggenactie komt geheel ten goede aan sociaal-maatschappelijke projecten en activiteiten van Go Ahead Eagles.

Vorig artikelTijdelijk gewijzigde route buurtbus Lettele
Volgend artikelFestival Old Dèventer in Worpplantsoen gaat door