DEVENTER – Maandagavond 27 september a.s. wordt de allereerste editie van het allereerste echte Stadsmagazine van Nederland uitgereikt aan onze burgemeester Ron König. Het is gemaakt voor en door tientallen Deventenaren die elkaar voor het maken van dit tijdschrift nog nooit hadden ontmoet. Deventenaren die kunnen fotograferen, schrijven, illustreren, dichten, puzzels maken of recepten uitwerken. Maar nog nooit een magazine hadden gemaakt. Wat ze bindt is dat ze uit Deventer komen, in Deventer samen leven en het geWAAGd hebben dit avontuur samen aan te gaan!

Ode aan het leven
Het heet Deventer WAAG(t)! en is een ode aan het leven. Het goede leven, maar ook aan de obstakels als het leven je (tijdelijk) niet toelacht. Een ode aan slimmigheid, aan ‘meer doen met minder’. Aan bewust leven. En vooral een ode aan mensen. Aan gewone Deventenaren die het leven mooier, leuker of interessanter maken. En een aanmoediging om met hen mee te doen. Zodat de beweging van ‘makers’ groter wordt!

Lezen én beleven!
Je kan het magazine niet alleen lezen, maar ook beleven! Deze avond is dan ook de aftrap van het Deventer Twinkelfestival. Onder deze paraplu worden de komende periode verschillende activiteiten georganiseerd waarbij je de artikelen uit het tijdschrift écht kunt beleven. En waarin Deventenaren een podium krijgen om hun kennis, kunde, passies en talenten te delen. Ze laten zichzelf zien in presentaties, optredens, workshops en tijdens ontmoetingsactiviteiten.