SCHALKHAAR – IESSEL Cider maakt ambachtelijke ciders van hoogstamfruit uit de IJsselstreek. Al meer dan 50 boomgaardeigenaren leveren hun fruit aan dit initiatief. In 2020 werd 15 ton hoogstamfruit uit de IJsselstreek verwerkt tot ciders, die binnen en buiten de streek veel waardering krijgen. IESSEL Cider zoekt ook dit najaar appels, stoofperen en kweeperen. Appeldonateurs ontvangen als tegenprestatie in het voorjaar van 2022 naar verhouding flessen cider retour. Een ruil waarmee het fruit een mooie bestemming krijgt en nieuwe waarde wordt gegeven aan hoogstamboomgaarden in het mooie IJssellandschap.

Rijpe, schone, onbeschadigde vruchten kunt u op zaterdag 11 september, zaterdag 25 september, en zaterdag 9 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur aanleveren bij de IESSEL ciderij bij de Oorsprong (Spanjaardsdijk 68b te Schalkhaar). Voor vragen over de geschiktheid van het fruit kan contact worden opgenomen met de cidermakers. Voor het aanleveren van kweeperen en stoofperen ook graag vooraf contact opnemen. Contact via info@iesselcider.nl. Meer Informatie over de mogelijkheden voor het aanleveren van fruit en de tegenprestatie staat ook op https://www.iesselcider.nl/appels-over.

IESSEL Cider is per 1 september verhuisd van klooster Nieuw Sion naar de Oorsprong.

Vorig artikelIJsselderby uitverkocht, zwarthandel geen oplossing
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Sallandse vlag