BATHMEN – De dames van Bakkerij Nollen aan de Brink in Bathmen hadden zelfs hun aanbod in de winkel tijdens de Kunstmarkt afgelopen zaterdag aangepast. Ze verkochten Mondriaan-gebakjes, Karel Appel-gebakjes en Van Gogh-brood met heel veel zonnepitten. Mede door het prachtige weer zaten de terrassen rondom de Brink stampvol en een gestage stroom bezoekers keek z’n ogen uit bij de 80 kramen met het vele moois. Coördinator van de Kunstmarktcommissie Mieke Berends: ,,Wij denken dat we door onze corona-maatregelen het allemaal heel beheerst hebben kunnen laten verlopen. Mede door de registratie van bezoekers weten we dat we zo’n 2500 bezoekers hadden en daar zijn we blij mee.’’

De positieve waardering van zowel bezoekers als ook kunstenaars/standhouders was eigenlijk zonder uitzondering groot. Wat willekeurige peilingen bevestigden dat beeld. Keramist Jacques Kroon uit Gouda stond nu voor de derde keer in Bathmen en vindt het elke keer een fijne markt. Maakster van vilten shawls, hoeden en andere kleding Nathalie Roelofsen-Nijzink uit Harderwijk: ,,Ik ben heel blij dat ik weer door de ballotage ben gekomen, ik sta hier nu voor de tweede keer en het is weer een fantastische en heel sfeervolle Kunstmarkt. Ik heb ook wel iets speciaals met Bathmen, want ik heb er mijn jeugd doorgebracht. Overigens, de soep en de broodjes die ik daarnet kreeg (nb gemaakt door vrijwilligers van de Stichting Bathmense Beiaard) was heerlijk!’’

Aquarellist Rik Verdenius uit Amsterdam was ook al zo positief, Rik Verdenius: ,, Omdat iemand uitviel kregen wij op het laatste moment de kans hier te komen en ik ben enthousiast over het zeer geïnteresseerde publiek. Het is voor mij de eerste keer hier, maar ik kom graag terug. Vorige week stond ik op een kunstmarkt in Egmond aan Zee en kreeg alleen maar nogal ongeïnteresseerde Duitsers langs mijn kraam die alleen maar kwamen omdat het geen strandweer was.’’ Even later bleek diezelfde Rik Verdenius nota bene genomineerd voor de Juryprijs en kon hij in de muziektent de eerste prijs in ontvangst nemen vóór porseleinkunstenares Petra de Wilde en fotograaf Marc Woldering!

Tineke Strating, maakster van sieraden uit de Achterhoek, was heel blij ingeloot te zijn voor deelname. ,,Ik ben zeven keer uitgeloot en ben erg blij nu mee te doen. De Bathmense Kunstmarkt is top en heeft een heel goede reputatie bij ons in de kunstwereld. De organisatie is professioneel, het is niet zo massaal en het publiek is vooral geïnteresseerd en kooplustig, misschien nu ook wel wat extra na alle corona-spaarpotten.’’
De belangstelling voor de stands waarin demonstraties werden gegeven was groot en vooral de stand waarin kinderen een eigen sieraad konden maken door het bewerken van een stuk steen was doorlopend vol met jonge kunstenaars in de dop. De jonge dames Mauk en Pam Fessl uit Loo deden dan ook hun uiterste best in de begeleiding.

Mieke Berends: ,,Veel mensen vonden de vrolijke muziek van de groep Friday Morning Sessions en die van het Jazz Combo Take 3 heel sfeervol en ons hele team van trouwe vrijwilligers heeft vele complimenten gekregen voor de strakke organisatie en de mooie aankleding. Daar doen we het dan voor en we kijken al weer uit naar volgend jaar om dit succes te evenaren!’’

Vorig artikelElke woensdagmiddag weer een gezellige dorpstafel in De Kuip
Volgend artikelRappers gezocht voor Deventer Talenthouse