DEVENTER – Op 4 oktober Dierendag is er een metershoge zalm te bewonderen op de Brink in Deventer. Met de opblaasbare reuzenvis vraagt dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) op een leuke, positieve wijze aandacht voor het welzijn van vissen. Voorbijgangers kunnen van alles ontdekken over het leven en de intelligentie van deze dieren.

Campagneleider Annemarie Brijder: “Vaak denken mensen dat vissen niet zo interessant zijn of dat ze weinig voelen. Maar niets is minder waar! Vissen zijn prachtige, intelligente dieren met gevoel en emoties. Ze kunnen samenwerken, zijn creatief en hebben uitgebreide sociale banden.”

Ook kunnen voorbijgangers op de Brink hun handtekening zetten voor beter vissenwelzijn. Annemarie: “Net als andere dieren kunnen vissen pijn lijden. Helaas is er veel vissenleed, onder andere bij de vangst, de doding en in viskwekerijen. In tegenstelling tot andere dieren zijn er voor vissen bijna geen regels om hun welzijn te beschermen. Om daar verandering in te brengen, voeren wij campagne. We nodigen iedereen uit om op Dierendag naar de reuzenzalm te komen en mee te doen voor beter vissenwelzijn.”

Het bezoek aan Deventer maakt deel uit van een toer langs verschillende steden in Nederland in de week van Dierendag. Voor meer informatie, kijk op oogvoorvis.nl.

De reuzenzalm is op 4 oktober van 11.00 – 16.00 uur te zien op de Brink in Deventer.

Vorig artikelMartijn en Ilona van SPAR City Deventer kopen 10 vestigingen erbij
Volgend artikelBoekhandel Broekhuis: een winkel om te koesteren