DEVENTER – Op een terras van de Irish Elk aan de Brink in de binnenstad van Deventer heeft vannacht rond 3:30 uur een steekincident plaatsgevonden. Volgens de politie heeft het niets te maken met de horecagelegenheid, maar gaat het om personen die daar op het terras rondhingen. De binnenstad was op het moment van het incident uitgestorven, omdat horecagelegenheden al om middernacht moeten sluiten.

Bij het steekincident raakte 1 persoon gewond. Dit slachtoffer ging vervolgens aan de wandel, eerst door het historische Bergkwartier en daarna door meerdere straten in het winkelgebied. Het lijkt erop dat de man bij meerdere woningen heeft aangebeld, bij diverse voordeuren en portieken ligt er een plasje bloed. Ook heeft hij tussendoor op meerdere terrassen even rust gehouden en lijkt hij meerdere keren een stuk terug te zijn gelopen. Uiteindelijk leidde het tot een bloedspoor van zo’n 800 meter dat door de straten van het centrum liep. Vervolgens is de man ter hoogte van de Douglas aan de Lange Bischopsstraat door de hulpdiensten aangetroffen. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Officier van Dienst van de politie geeft aan dat de verwondingen niet levensbedreigend waren.

Vanwege het bloedspoor door het winkelgebied en bij de voordeuren werd de brandweer opgeroepen om de straat schoon te spuiten, zodat winkelend publiek er later op de dag geen last zou hebben. Ook is het besmeurde terrasmeubilair door de brandweer schoongespoten. Na ruim twee uur had de brandweer alle betreffende straten en terrassen gehad.

Van een dader is nog géén spoor, de politie gaat op basis van camerabeelden van onder andere de horecazaken verder onderzoek doen.

Vorig artikelWorkshop Stippen in De Kuip Colmschate
Volgend artikel17-jarige jongen aangehouden voor lastig vallen 3 vrouwen